GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finnair počeo vagati putnike prije ulaska u avion

Finnair počeo vagati putnike prije ulaska u avion
VAGANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 11:17
Autor: SEEbiz
HELSINKI - Europski prijevoznik Finnair u zračnoj luci u Helsinkiju važe putnike na izlazu za let, ali samo one koji su dovoljno hrabri da na to dobrovoljno pristanu kako bi se zračnom prijevozniku omogućilo da napravi bolju procjenu težine zrakoplova prije polijetanja.

A u scenariju iz noćne more za svakoga tko je ikad pokušao bezbrižno unijeti pretešku torbu u avion putnici se važu zajedno sa svojom ručnom prtljagom.

Nasreću, vaganje nije povezano s pojedinačnim rezervacijama ili podacima o putnicima. Sve je anonimno, rekla je za CNN Päivyt Tallqvist, Finnairova viša potpredsjednica za komunikacije, dodavši da samo član osoblja na gateu vidi težinu.

Istraživanje je počelo u ponedjeljak, a do četvrtka ujutro već je sudjelovalo 800 dobrovoljaca, rekla je Tallqvist. Zrakoplovna tvrtka bila je "pozitivno iznenađena brojem dobrovoljaca".

"Korisnike Finnaira obavijestili smo (o vaganju) putem društvenih medija i naše mobilne aplikacije, a prvi su se volonteri javili čak i prije nego što je oprema postavljena", rekla je.

Finnair prikuplja podatke i za zimsku i za ljetnu sezonu jer putnici nose težu odjeću i kapute tijekom hladnih finskih zima. Zimska očitanja bit će dovršena u veljači, a ljetna od travnja do svibnja.

Tallqvist je izjavila da zrakoplovni prijevoznik uspoređuje podatke o prosječnoj težini putnika i njihovoj ručnoj prtljazi "u svrhu procjene ravnoteže zrakoplova i performansi potrebnih za sigurno obavljanje letova".

I dok bi mnogi putnici radije svoju težinu držali u tajnosti, Satu Munnukka, Finnairov voditelj zemaljskih procesa, uvjeravao je nervozne putnike u izjavi da "prikupljeni podaci nisu ni na koji način povezani s osobnim podacima korisnika".

"Bilježimo ukupnu težinu i pozadinske podatke putnika i njegove ručne prtljage, ali ne tražimo ime ili broj rezervacije, na primjer", rekao je Munnukka.

"Samo agent službe za korisnike koji radi na mjestu mjerenja može vidjeti ukupnu težinu, tako da možete bezbrižno sudjelovati u istraživanju", dodao je.

Tagovi: Finnair, vaganje, prtljaga
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE