GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ferrero bi uvjetno mogao otvoriti tvornicu čokolade u Arlonu nakon izbijanja salmonele

Ferrero bi uvjetno mogao otvoriti tvornicu čokolade u Arlonu nakon izbijanja salmonele
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2022 / 21:52
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Belgijska uprava za sigurnost hrane AFSCA dala je Ferreru uvjetnu dozvolu nakon što je tvrtka izvršila temeljito čišćenje u tvornici. Dozvola vrijedi tri mjeseca, a za to vrijeme će se svi proizvedeni proizvodi analizirati prije nego što se mogu distribuirati i prodavati na tržištu.

Ferrero je bio prisiljen povući više od 3000 tona Kinder proizvoda vrijednih nekoliko desetaka milijuna eura zbog izbijanja salmonele nakon što je otkrivena veza sa salmonelom u Kinder čokoladnim proizvodima proizvedenim u tvornici Arlon.

AFSCA je naložio zatvaranje tvornice početkom travnja, neposredno prije uskrsnih praznika, kada je prodaja Kinder čokolada naglo porasla.

Gotovo 400 slučajeva salmonele otkriveno je diljem Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva, od kojih su mnogi djeca. Nije bilo smrtnih slučajeva. Simptomi infekcije salmonelom mogu uključivati teški proljev i povraćanje, koji su posebno opasni za djecu mlađu od 10 godina.

Talijanski slastičarski div Ferrero, koji također proizvodi Nutella čokoladni namaz, rekao je da je proces ponovnog otvaranja tvornice započeo, a nastavak proizvodnje očekuje se za nekoliko tjedana.

U tvornici Arlon s oko tisuću radnika izvršili su "dubinsko čišćenje" i poduzeli korake da se takva kontaminacija više ne dogodi. Prema njihovim riječima, kontaminacija je vjerojatno zbog problema s filterom u spremniku za mlijeko.

"Zaista nam je žao zbog onoga što se dogodilo i želimo se još jednom ispričati svim ljudima koji su pogođeni", rekao je izvršni direktor Ferrere Lapo Civiletti.

Međutim, belgijske vlasti provode nekoliko istraga, a posebno ih zanima je li tvrtka presporo reagirala na problem higijene koji se mogao uočiti prije nekoliko mjeseci. Provjeravaju je li Ferrero ispunio svoje obveze praćenja proizvoda u svom prehrambenom lancu te da su ljudski životi ugroženi kao posljedica incidenta sa salmonelom.

Tagovi: Ferrero, Kinder, salmonela, Arlon
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE