GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EY će podijeliti 3.000 otkaza u SAD-u

EY će podijeliti 3.000 otkaza u SAD-u
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2023 / 08:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Britanski div financijskih usluga EY, koji je prošli tjedan odustao od plana o podjeli svojih revizorskih i savjetodavnih jedinica, rekao je u ponedjeljak da će ukinuti 3000 američkih radnih mjesta, navodeći kao razlog preveliki kapacitet tvrtke.

"Nakon procjene utjecaja trenutnih gospodarskih uvjeta, jakih stopa zadržavanja zaposlenika i prekapacitiranosti u dijelovima naše tvrtke, donijeli smo tešku poslovnu odluku da odvojimo približno 3000 američkih zaposlenika, što predstavlja manje od pet posto naše američke radne snage", rekao je EY glasnogovornik.

Ovaj potez dolazi nakon što je EY zaustavio svoju planiranu reorganizaciju, nazvanu "Project Everest", čiji je cilj bio ubrzati rast i izbjeći sukob interesa.

Promjeni se usprotivio američki ogranak tvrtke.

EY je rekao da su smanjenja radnih mjesta "dio tekućeg upravljanja našim poslovanjem, a ne rezultat nedavno završene strateške revizije", rekao je glasnogovornik.

Smanjenje radnih mjesta uslijedilo je nakon nedavnih smanjenja broja zaposlenih u drugim velikim računovodstvenim i konzultantskim tvrtkama.

Tvrtka za tehničko savjetovanje Accenture objavila je u ožujku da otpušta 19.000 radnih mjesta ili 2,5% svoje radne snage. KPMG i McKinsey također su nedavno najavili otpuštanje radnih mjesta.

Tagovi: Ernst&Young, otpuštanja
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE