GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku

Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2020 / 15:16
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Europska zrakoplovna industrija zajedničkom je izjavom odnosno apelom zbog „neviđene krize likvidnosti” pozvala EU institucije i članice da pruže hitnu, bolju i koordiniraniju podršku toj industriji, koja se zbog pandemije covid19 potpuno zaustavila i bori se za preživljavanje.

„EU mora djelovati odmah te i na primjeru zračne industrije pokazati koliko su važna načela solidarnost i odgovornosti za koja se zalaže. Osim gospodarske važnosti, zračni promet je i glavni doprinos društvenoj koheziji i kulturne vrijednosti Europe, a sloboda kretanja građana i robe je i srž europskog projekta i bez zračnog prometa ne bi bio stvarnost”, poručuje se u izjavi koju prenosi Europsko udruženje putničkih agencija i touroperatora (ECTAA).

Upozoravaju i da je zrakoplovstvo strateški važan sektor koji ključno pridonosi ukupnom europskom gospodarstvu i zapošljavanju, a sada zbog krize uslijed pandemije Covid-19 Europljani više ne mogu putovati, na tisuće ili većina zrakoplova u Europi je prizemljena, prodaja avionskih karata je gotovo potpuno stala, a zračne luke diljem Europe gotovo i ne rade.

Važnost zračne industrije za Europu potkrepljuju i podacima o više od 12 milijuna radnih mjesta u toj industriji te o više od 800 milijardi eura ukupnog doprinosa europskim gospodarskim aktivnostima. To čini i 3,3 posti ukupne zaposlenosti i 4,1 posto ukupnog BDP-a u europskim zemljama.

Zbog svega toga, potpisnici apela smatraju da su potrebne jače proaktivne mjere i akcije za podršku industriji i pomoć u njenom budućem oporavku. Oni pozdravljaju dosadašnje inicijative Europske komisije za hitne pomoći u ciljanim područjima života i poslovanja.

„Europske institucije moraju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurale kratkoročnu financijsku održivost poduzeća koja se bave putovanjima, a sa ciljem njihova održanja, kao i cijele putničke industrije, radi zaštite zaposlenika i potrošača te buduće obnove zračne povezanosti”, zaključuju u izjavi.

Zajedničku izjavu/apel europske zrakoplovne industrije potpisali su udruženja A4E (Airlines za Europu (A4E), ACA (Udruženje zračnih prijevoznika), ACI Europe (Europski ogranak Međunarodnog vijeća zračnih luka), ASA (Udruženje zračnih luka), ECTAA, ERA (Udruženje zračnih prijevoznika europskih regija), EUTT (EU Travel Tech) te ETRC (Europska putnička maloprodajna konfederacija).

Tagovi: Europska zrakoplovna industrija, Europska komisija, koronavirus, Covid-19
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE