GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson Nikola Tesla najavljuje akvizicije

Ericsson Nikola Tesla najavljuje akvizicije
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2024 / 08:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla lani je imao rekordni rezultat u posljednjih pet godina. Najveća informacijsko-komunikacijska kompanija u Hrvatskoj ostvarila je 304,2 milijuna eura prihoda, što je rast od 2,2 posto u odnosu na 2022.

"Ericsson Nikola Tesla Grupa poslovala je stabilno i ostvarila kvalitetne poslovne rezultate, čime smo pokazali našu sposobnost da efikasno reagiramo na tržišne i makroekonomske izazove te odgovorimo na potrebe kupaca”, komentar je predsjednice Ericsson Nikola Tesle Gordane Kovačević na godinu koja je, kao i 2022., i dalje bila izazovna.

Ericsson će ove godine razmišljati i o potencijalnoj akviziciji, najavila je Kovačević, prenosi Poslovni dnevnik. Više o mogućem preuzimanju nije otkrila ističući tek da će tražiti mogućnosti i raditi analizu tržišta.

“Analiziramo područja koja su nam vrlo zanimljiva, a to su sigurnost, umjetna inteligencija, ali i nova inovativna rješenja koja možda određena kompanija nema financijsku snagu razviti do kraja”, kaže Kovačević.

Budući da se Ericsson NT-u u izvoz računaju i usluge koje putem svog istraživanja i razvoja (R&D), i ostalih ekspertnih centara, pruža grupaciji Ericsson, udio izvoza u prihodima penje se na nešto više od 57 posto. S tako visokim udjelom Ericsson NT jedan je od vodećih domaćih izvoznih kompanija i pri tome - izvoznik znanja.

No, nastavak 2024. bit će izazovan. Ove godine, poznato je, tehnološka jedinica za izgradnju i održavanje HT mreže iz Ericsson Nikola Tesla Servisa prelazi u Hrvatski Telekom. Ericsson Nikola Tesla time će ostati bez otprilike 55 milijuna eura, koliko su računali da bi tim poslom uprihodili ove i naredne dvije godine.

Kovačević ističe da gubitak tih prihoda neće uspjeti nadoknaditi u samo jednoj godini. Međutim, navodi “da smo potpisali taj ugovor, on bi ove, a djelomično i sljedeće godine, imao negativan utjecaj na našu operativnu marginu. Naš fokus je na profitabilnim biznisima. Očekujemo da ćemo do 2026. tu rupu u prihodima pokriti, a možda i premašiti”, kaže Kovačević.

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, Ericsson, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Gordana Kovačević
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE