GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Akcijski plan za veći rast produktivnosti slovenskog gospodarstva prvi je put predstavljen na Kongresu menadžera Udruženja menadžera koji se održava u Portorožu. Ovogodišnji menadžer godine je Enzo Smrekar, izvršni direktor Atlantic Droge Kolinske.

"To je biblija slovenskog gospodarskog i društvenog preporoda", rekao je ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek opisujući plan za veći rast produktivnosti, koji je udruga pripremila zajedno s Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije.

"Dobili smo prvi ozbiljni plan za povećanje produktivnosti, koji se ne odnosi samo na ekonomske mjere, već se temelji na pet stupova. Potreban nam je dobar sustav vlasti, ulaganje u istraživanje i razvoj, odgovarajuća infrastruktura, obrazovanje i tržišna orijentacija. Govorimo o mjerama koje će imati dugoročni učinak, a provest ćemo ih samo ako smo svi jedinstveni, jer smo svi odgovorni za stanje u društvu. vrijednost koju stvorimo, svi ćemo imati više zajedno ”, dodao je.

Na kraju prvog dana ovogodišnjeg Kongresa menadžera došao je red na stol s vodećim slovenskim menadžerima o novoj stvarnosti nakon covid-19. Prema riječima sugovornika, kriza je ubrzala određene radne procese i inovacije, a pokazana je i važnost ljudskog faktora ili pripadnost i predanost zaposlenika.

Kako je primijetila direktorica Adria Doma, Marta Kelvišar, na izbijanju pandemije, "nismo vjerovali da smo jednako ranjivi kao društvo". Međutim, kriza je imala i svojih dobrih strana, jer je ubrzala provedbu promjena, poput digitalizacije.

Adria Dom zatekla je kriza usred špica sezone i tada su odlučili nastaviti raditi. Uz mjere zdravstvene zaštite, ojačali su komunikaciju sa zaposlenicima, a bili su i u svakodnevnom kontaktu s tržištem. Na temelju informacija i potreba tržišta, u odnosu na većinu tvrtki u industriji, ovaj su put postigli još više narudžbi nego u istom razdoblju prošle godine.

U logističkoj su industriji svi bili svjesni odgovornosti da ne zaustave protok robe, podsjetila je generalna direktorica DB Schenker Valerija Špacapan Friš. Istodobno je priznala da se zbog specifičnosti industrije i gubitka određenih prihoda još nisu u potpunosti oporavili te istaknula da su "prilično zaboravljeni" tijekom mjera pomoći gospodarstvu.

"Ništa što se događa na drugom kraju svijeta više nije beznačajno", rekao je Iztok Seljak, direktor Hidria Holdinga, ilustrirajući važnost globalne međuovisnosti. Tijekom krize njihova je tvrtka ubrzala prodaju električnih i hibridnih vozila i prodaju zelenih tehnologija.

Predsjednik uprave Mercatora Tomislav Čizmić naglasio je važnost motiviranih zaposlenika. "Svi smo svjesni kako je tvrtka više od obične Excel proračunske tablice", rekao je, ističući važnost predanih, odgovornih i motiviranih zaposlenika. Njihova veličina i potencijal za diverzifikaciju rizika također su se pokazali pozitivnima.

Predsjednik uprave Atlantic Droga Kolinske i ovogodišnji menadžer godine Enzo Smrekar također je pohvalio svijest svojih zaposlenika koji su, unatoč početnoj neizvjesnosti zbog nove bolesti, radnim danima i vikendom radili u tri smjene. Kako je naglasio, zaposlenici su bili svjesni da i njihov posao ima svrhu, jer "ako se prehrambeni lanac zaustavi, Slovenija staje".

Tagovi: Enzo Smrekar, Atlantic Droga Kolinska, Atlantic Grupa, Zdravko Počivalšek
PROČITAJ I OVO
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
Neto gubitak Croatia Airlinesa 243,5 milijuna kuna
SVE GORE
Neto gubitak Croatia Airlinesa 243,5 milijuna kuna
ZAGREB - Croatia Airlines je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila operativni gubitak od 222,4 milijuna kuna, koji s neto rezultatom financiranja daje neto gubitak od 243,5 milijuna kuna, priopćili su u petak iz nacionalne zrakoplovne kompanije.
Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
TEŠKA GODINA
Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
POREČ – Prema danas objavljenom izvješću, Valamar Riviera je usprkos Covid krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna odnosno 33% prihoda prethodne godine. Na razini poslovne godine Valamar Riviera očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tijek uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna.
Adriatic group: Značajan porast prodaje hrvatskih proizvoda u zapadnoj Europi
RAST
Adriatic group: Značajan porast prodaje hrvatskih proizvoda u zapadnoj Europi
ZAGREB – Prodaja hrvatskih prehrambenih proizvoda na zahtjevnim zapadnoeuropskim tržištima u prva tri kvartala ove godine, unatoč pandemiji, povećana je za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu – priopćili su iz Adriatic group sa sjedištem u Beču, koja je najveći distributer prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine na tržišta zapadnoeuropskih zemalja.
Francuska pomaže kompanijama smanjiti dug najma poslovnog prostora
POMOĆ
Francuska pomaže kompanijama smanjiti dug najma poslovnog prostora
PARIZ - Francuska vlada uvest će poreznu olakšicu iznajmljivačima poslovnog prostora koji su spremni otpisati dio duga kompanijama zatvorenim zbog mjera suzbijanja koronavirusa, rekao je ministar financija Bruno Le Maire.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE