GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Menadžerica godine je ravnateljica Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES - Split Edita Maretić Dimlić, a poduzetnica godine je Eva Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju "Helena Smokrović" iz Rijeke, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

U kategoriji socijalnog poduzetništva nagradu je dobila pokretačica socijalnog poduzeća Koprivita iz Koprivnice Marija Mraz.

Nagrade za najbolje poduzetnice 2020. godine dodijeljene su u srijedu u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), a organizator dodjele je Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Predsjednica Udruge Krug Dragica Jerkov kazala je žene nisu vođene isključivo profitom i možda nisu tipični ekonomisti koji uspjeh mjere s dobiti.

"One djeluju zajedno, rade na problemima, doprinose zajednici i teže napretku te ostvarenju bez obzira na visinu profita", istaknula je navodeći kako su žene socijalno osjetljivije i sklonije rješavanju kako socijalnih tako i ekoloških problema u svojoj lokalnoj zajednici.

"Poduzetništvo žena je dodana vrijednost poduzetništvu koja se okreće zelenoj i cirkularnoj ekonomiji i očuvanju lokalnih vrijednosti", poručila je Jerkov.

Izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Marijana Sumpor je istaknula da žene u gospodarstvu često moraju učiniti veći napor od kolega poduzetnika, dokazujući se u mnogim segmentima istovremeno, kroz obrazovanje, razvoj kompetencija, profesionalni status te brigu o obitelji.

Sumpor je istaknula i kako Grad Zagreb ima važnu ulogu u pružanju podrške ženama poduzetnicama, kako se u okviru mjera posebno potiče socijalno poduzetništvo te kako je u financiranju projekata jedan od ključnih kriterija u dodjeli upravo rodna ravnopravnost.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić poručila je kako se intenzivno radi na poticajima uključivanja žena na tržište rada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za koje Vlada godišnje izdvaja milijardu kuna.

Jedna od najznačajnijih mjera, kako je navela, je potpora za samozapošljavanje čime se potiče upravo poduzetnički duh.

"Često ističemo kako žene i dalje imaju manju plaću i mirovinu od muškarca, no postoje pozitivni pomaci. U mandatu ove Vlade broj nezaposlenih žena gotovo se prepolovio u odnosu na prije pet godina te se nezaposlenost žena smanjuje razmjerno smanjenju ukupnog broja nezaposlenih", kazala je Mađerić.

Tagovi: Edita Maretić Dimlić, Eva Smokrović, Dragica jerkov, Udruga Krug
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE