GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

easyJet smanjio gubitak, očekuje dobru ljetnu sezonu

easyJet smanjio gubitak, očekuje dobru ljetnu sezonu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2023 / 13:59
Autor: SEEbiz
LONDON - Britanski zračni prijevoznik easyJet izvijestio je da je smanjio gubitak u prvoj polovini poslovne godine i najavio dobre rezultate u ljetnoj sezoni, istaknuvši visoku razinu rezervacija, više cijene karata i poboljšano poslovanje s odmorima.

U šestomjesečnom razdoblju zaključno s ožujkom, tradicionalno slabijem u poslovanju avioprijevoznika, easyJet je poslovao s gubitkom prije poreza od 411 milijuna funti, manjim za 25 posto nego u istom razdoblju 2021/2022. poslovne godine.

Kompanija postupno uvodi nove letove nakon pandemije covida 19, a u četvrtak je objavila da će u ljetnom tromjesečju njezini kapaciteti dosegnuti pretpandemisku razinu.

Potražnja za odmorima naglo je porasla u ovoj godini i easyJet je potvrdio smjernice prema kojima bi prihod po sjedalu, pokazatelj cijene karata, trebao u razdoblju od travnja do lipnja biti veći za 20 posto nego prošle godine.

Naglasili su da su proširili popis destinacija na grčke otoke i uvrstili u raspored dodatne letove za Lisabon. Potvrdili su i dobar razvoj poslovanja s organizacijom odmora, pokrenutog 2019. godine, i najavili da će uskoro nuditi putovanja iz Švicarske.

Glavni europski zračni prijevoznici, uključujući Ryanair, Lufthansu i IAG, vlasnika British Airwaysa, ističu snažne ljetne rezervacije, koje po njima pokazuju da je građanima putovanje i dalje prioritet, unatoč visokoj inflaciji.

Među negativnim faktorima izdvajaju mogućeh štrajkove, posebice kontrolora zračnog prometa u Francuskoj, navodi Reuters.

Tagovi: easyJet, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE