GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

easyJet odbio ponudu za preuzimanje i najavio izdašnu dokapitalizaciju

easyJet odbio ponudu za preuzimanje i najavio izdašnu dokapitalizaciju
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2021 / 21:43
Autor: SEEbiz
LONDON - Britanski niskotarifni avioprijevoznik Easyjet odbio je ponudu za preuzimanje neimenovanog ponuditelja, tvrtka koja je teško pogođena pandemijom rekla je da će za pokrivanje gubitaka i proširenje poslovanja biti potrebno 1,2 milijarde funti (1,4 milijarde eura) vrijedno izdanje novih dionica.

Easyjet je odlučio odbiti ponudu jer je ponuditelj, koji je bio zainteresiran za kupnju svih njihovih dionica, "potpuno podcijenio" njihovu tvrtku, prenose strane novinske agencije.

Neimenovani ponuditelj, oboje u britanskom zračnom prijevozniku, nakon odbijanja posla otkazao je ili. nije povećala ponudu, piše francuska novinska agencija AFP.

easyJet će sada provesti dokapitalizaciju kako bi ojačao svoju bilancu, dok namjerava iskoristiti mogućnosti predviđenog oporavka europskog zrakoplovnog tržišta u narednim godinama.

Kako prenosi novinska agencija Reuters, želi smanjiti tržišne udjele konkurenata kao što su British Airways i Air France-KLM.

Svježim će sredstvima britanski zračni prijevoznik ne samo zakrpiti financijske rupe, već će ih i uložiti, između ostalog u proširenje svoje prisutnosti u ključnim zračnim lukama, najavio je izvršni direktor prijevoznika Johan Lundgren.

Tagovi: easyJet
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE