GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvojica nadzornika napuštaju Triglav

Dvojica nadzornika napuštaju Triglav
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2022 / 12:49
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Članovi nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav Branko Bračko i Peter Kavčič danas su izvijestili društvo o neopozivoj ostavci. Oni će na svojim pozicijama ostati do redovne godišnje skupštine dioničara, a najkasnije do 30. lipnja iduće godine, priopćeno je iz osiguravajućeg društva.

Kako bi se osigurala pravilna provedba nominacijskih postupaka, Bračko i Kavčič, koji su u nadzorni odbor imenovani lani u svibnju, podnijet će neopozivu ostavku na dan kada nadzorni odbor društva potvrdi godišnje izvješće grupe najvećih slovenskih osiguravajuće društvo za ovu godinu, ali najkasnije do 31. ožujka iduće godine.

Njihova ostavka i prestanak mandata članu nadzornog odbora stupaju na snagu danom održavanja redovne godišnje skupštine dioničara društva – što je prema financijskom kalendaru za iduću godinu predviđeno 6. lipnja - ali najkasnije do 30. lipnja iduće godine.

Ime Branka Bračka inače je poznato iz priče vezane uz nadzorni odbor Petrola. Na skupštini krajem 2020. godine imenovan je u nadzorni odbor ove tvrtke, a mandat nadzornika započeo bi 11. travnja. No pokazalo se da kao dugogodišnji član Izvršnog odbora SDS-a i šef njegove celjske regionalne koordinacije - odnosno stranački dužnosnik - nije trebao biti imenovan u nadzorne odbore tvrtki s državnim udjelom.

Bračko, koji je tvrdio da mu je funkcija u stranci istekla već sredinom 2020., tada je podnio ostavku, a kasnije je njegovo ime izbrisano s popisa članova Izvršnog odbora stranke.

Tagovi: Triglav, Branko Bračko, Peter Kavčič
PROČITAJ I OVO
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE