GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 19:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.

Vlada je u četvrtak utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS), 17. i 18. svibnja 2021. i Vijeće za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), 20. svibnja 2021. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, priopćeno je, među ostalim, iz Vlade RH.

Utvrđen je i odgovor Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije, broj 2021/0119, u vezi sa zaštitom tržišnog natjecanja, a u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade podsjeća se kako je uobičajeno da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti "ograničeno", stoga ovu točku Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, državnom službeniku Sebastianu Rogaču ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, s danom 2. lipnja 2021., a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje ističe 1. lipnja 2021.

Generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković ponovno je imenovan na tu dužnost.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike Danijel Meštrić, a novim članovima imenovani su Mile Horvat i Dunja Magaš, iz reda dužnosnika kao predstavnici ministarstava nadležnih za poslove zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Donesen je Prijedlog odluke za razrješenje dosadašnjih članova Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost - akademika Darija Vretenara, dr.sc. Dragana Poljaka, dr.sc. Stipana Jonjića, akademika Pavla Rudana, dr.sc. Deana Ajdukovića, dr.sc. Ljiljane Marks te dr.sc. Smiljane Goreta Ban.

Donesen je i Prijedlog odluke o imenovanju novih članova Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu te upućen u Hrvatski sabor na donošenje. Tako se predlaže imenovanje dr.sc. Dražena Vikića-Topića, dr.sc. Nikole Ružinskog, akademika Željka Kaštelana, dr.sc. Milana Mesića, dr.sc. Slavka Perice, dr.sc. Anne-Marie Getoš Kalac i dr.sc. Srećka Kovača.

Razriješena je dosadašnja ovlaštena predstavnica Republike Hrvatske u Zajedničkom odboru za sukcesiju pokretne i nepokretne imovine Ranka Saračević-Würth, a novom je ovlaštenom predstavnicom, kao predstavnica Ministarstva kulture i medija, imenovana dr.sc. Višnja Bralić, stoji na kraju priopćenja sa zatvorene sjednice Vlade RH.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tagovi: Zoran Đuroković, Hrvatske vode, Ranka Saračević-Würth, Agencija za ugljikovodike, Danijel Meštrić, Mile Horvat
PROČITAJ I OVO
Smenjen generalni direktor Krušika
NEZVANIČNO
Smenjen generalni direktor Krušika
BEOGRAD - Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ danas je smenio generalnog direktora Vladana Lukića i na njegovo mesto postavio diplomiranu inženjerku hemije Jovanku Andrić, već zaposlena u toj valjevskoj fabrici, nezvanično saznaje regionalna TV N1.
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
OSTAVKA
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
ZAGREB - Nakon što ga je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Upravi Zagrebačkog holdinga, Tomislav Jurić, direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova pri Zagrebačkog holdingu, dao je neopozivu ostavku.
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
NOVA ŽALBA
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste upravo su objavile primitak žalbe na natječaj javne nabave za izbor izvođača radova na izgradnji 300 milijuna kuna vrijedne dionice autoceste Zagreb-Sisak.
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
PROMET
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su u ponedjeljak da su protekloga vikenda zabilježile 15,6 posto više vozila na autocestama pod svojom nadležnosti te gotovo 25 posto više cestarine nego u istom lanjskom razdoblju.
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
POSLOVI
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2020. godini iznosila je 22,3 milijarde dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE