GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke

Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 09:13
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.

Smanjenje je provedeno tako što je prepolovljen nominalni iznos dionice s 20 na 10 kuna, a zatim i smanjenjem iznosa redovne dionice ispod zakonski propisanog minimuma na 0,20 kuna. Potom je uslijedilo spajanje dionica, i to 50 u jednu dionicu, a nominalna vrijednost nove dionice bit će 10 kuna. Time je, praktično, temeljni kapital slavonskobrodske grupacije smanjen za sto puta.

– Novi temeljni kapital Društva iznosi 2,030.640,00 kuna i podijeljen je na 203.064 nematerijaliziranih redovnih dionica, svaka nominalnog iznosa 10 kuna – navodi se u odluci.

Daljnji korak predviđa unos potraživanja države. Naime, Republika Hrvatska će temeljni kapital grupacije podignuti za 101 milijun kuna, uz isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica, što je odobrila Hanfa. Temeljni kapital time bi se podigao na 103 milijuna kuna, a u daljnjoj fazi slijedila bi novo povećanje kapitala, ulaganjem DD Acquisitiona u novcu i pravima, na ukupno 227 milijuna kuna, piše Večernji list.

Održavanje skupštine bilo je preduvjet za konačno restrukturiranje i prepuštanje glavne riječi u slavonskobrodskoj grupaciji češkom konzorciju D.D. Acquisition.

Vlada RH prihvatila je program restrukturiranja zajedno s dokumentacijom potrebnom za uređenje odnosa s predviđenim većinskim vlasnikom, češkom tvrtkom D.D. Acquisition.

Mali dioničari Đure Đakovića nakon ove bi odluke i provođenja programa restrukturiranja praktično trebali nestati. Njih 24 s dionicama čiji je udjel 3,21 posto, nedavno su izašli sa svojim prijedlogom za Glavnu skupštinu, ali taj prijedlog nije prošao.

Tagovi: Đuro Đaković, D.D. Acquisition
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE