GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 11:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tijekom koronakrize Atlantic Grupa i Mercator zaključili su suradnju s tolminskim ribogojilištem Faronika, s kojim su osmislili novi namaz sočke pastrve.

Promet ribogojilišta opao je na početku epidemije i do 80 posto, pa je inicijativa glavnih igrača na slovenskom tržištu bila itekako dobrodošla.

Rezultat suradnje i novi ukus širenja predstavljen je javnosti na događaju u četvrtak, kojem su također prisustvovali svi predstavnici tvrtki uključenih u priču.

Na početku događaja Enzo Smrekar, potpredsjednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, istaknuo je prednosti zajedničkog rada svih aktera i sposobnost postizanja veće kvalitete, što proizlazi iz grupnog rada.

Suradnja je bila presudna za opstanak ribogojilišta Faronika, čiji je promet pao za 80 posto, rekao je Jernej Kusterle, zamjenik direktora ribogojilišta, dodajući:

"Tržište je praktički preko noći palo, tako da su nam ostali samo troškovi proizvodnje. Restorani i škole bili su zatvoreni, dok smo još imali čitavu jatu ribe. Njih je trebalo održavati na životu; malo smo smanjili količinu hrane i tako zaustavili pretjerani rast i stekli vrijeme. "

U doba krize, uzgajalište ribe Faronika razmatralo je mnoge scenarije kako odgovoriti na novu situaciju.

"U takvim je situacijama ključno da momčad bude odvažna i fleksibilna, što smo i uspjeli", ističe Kusterle.

S tim se slaže i Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora. Prema njegovim riječima, presudno je i da najveći trgovac u regiji održi partnerstvo s manjim i lokalnim dobavljačima. Inicijativu za suradnju s ribogojilištem Faronika predstavio je Enzo Smrekar, ali i sam je odgovorio što je brže moguće, što bi trebao biti neophodan korak za uspješnu suradnju.

Brzi odgovor tvrtki obvezan je dio današnjeg poslovanja na tržištu, upozorava Smrekar. “Praćenje trendova i uzimanje u obzir potrošača zapravo je središnji dio našeg poslovanja. Morate ići ususret potrošačima, to su glavna pravila igre ", dodaje.

Iako je suradnja bila brža nego inače, ne treba brinuti o kvaliteti, rekao je Kusterle. Ribu koju nudi Tolminsko uzgajalište koriste i restorani s Michelinovim zvjezdicama, koji su zadovoljni kvalitetom. Kusterle dodaje: „Veći izazov od kvalitete bila je potreba za velikim količinama, koje je bilo teže osigurati ručnim punjenjem. Ribarnica je i ranije surađivala s manjim tvrtkama iz lokalnog okruženja. Tako je stvoren namaz od sira koji se prodavao u manjoj mjeri. U slučaju Argete, ovo je projekt koji pokriva cijelu Sloveniju, ali mislim da se sada nije dogodilo nešto slično. "

Suradnja s butik ribogojilištem koje ne posluje u masovnoj proizvodnji tako je također bila glavni izazov za Atlantic Grupu. Zbog ograničenih količina, ovo je trenutno samo ekskluzivni namaz, ali ako prodaja bude dobra, nastavit će to činiti i u budućnosti.

Tagovi: ribogojilište Tolmin, Mercator, Tomislav Čizmić, Enzo Smrekar, Atlantic Grupa, Faronika
PROČITAJ I OVO
Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu
GUBITAK
Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu
FRANKFURT - Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.
HGK upozorava da su krediti za likvidnost gorući problem gospodarstva
KREDITI
HGK upozorava da su krediti za likvidnost gorući problem gospodarstva
ZAGREB - Poduzetnici žele da se ubrza i pojednostavi dodjela kredita Hamag Bicro-a i HBOR-a, jer im nasušno trebaju sva moguća sredstva za očuvanje likvidnosti, rekao je u srijedu predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović na sastanku čelnika Komore i Hamag-Bicroa.
HUP: Veledrogerije ne sudjeluju u formiranju cijena lijekova
LIJEKOVI
HUP: Veledrogerije ne sudjeluju u formiranju cijena lijekova
ZAGREB - Iz Hrvatske udruge poslodavaca pojasnili su u srijedu kako veledrogerije ni na koji način ne sudjeluju u formiranju cijena lijekova već su dužne "po propisanim cijenama prodavati lijekove svim zdravstvenim subjektima neovisno o njihovim rokovima plaćanja".
Oporavak prometa u Luci Rotterdam
LUKE
Oporavak prometa u Luci Rotterdam
ROTTERDAM - Obujam pretovarenog tereta u luci Rotterdam oporavio se u trećem tromjesečju nakon dubokog pada uzrokovanog pandemijom koronavirusa u prvoj polovini godine, objavile su u srijedu lučke vlasti.
Obje Amerike podižu prodaju Nestléa
RAST
Obje Amerike podižu prodaju Nestléa
VEVEY - Nestlé je objavio rezultate prodaje za prvih devet mjeseci u 2020. godini. Zabilježen je organski rast od 3,5 %, sa stvarnim internim rastom (RIG) od 3,3 % i cijenama od 0,2%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE