GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do 2024. dovršit će se autocesta do Siska

Do 2024. dovršit će se autocesta do Siska
AUTOCESTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Krajem ovog mjeseca trebala bi započeti gradnja posljednje dionice autoceste Zagreb - Sisak od Lekenika do Siska u dužini od 11 kilometara, piše u petak Jutarnji list.

Zajednica ponuditelja koju sačinjavaju tvrtke Colas iz Varaždina i Geotehnika s Brača na natječaju su ponudili gradnju ove dionice za 281,33 milijuna kuna (bez PDV-a). Na tu odluku žalila se tvrtka Strabag, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave po la je odluku o odabiru te je predmet vraćen u postupak novog pregleda ponuda.

Nakon nove evaluacije ponuda HAC je ponovno posao dao Colasu i Geotehnici, a na tu odluku nije pristigla niti jedna žalba te je prvotna odluka ostala na snazi.

Kako nove žalbe nije bilo, ugovor bi prema neslužbenim informacijama trebao biti potpisan sljedećeg tjedna, a tjedan dana kasnije izvođači bi bili uvedeni u posao, odnosno službeno bi počeli radovi.

Rok za završetak radova je 24 mjeseca pa bi kompletna autocesta trebala biti završena 2024. godine, a to je punih 18 godina nakon otvaranja radova na prvoj dionici ove autoceste. Dosad je od planiranih 47,5 kilometara sagrađeno njih 36.

HAC planira i projektiranje i gradnju čvora Petrinja preko kojeg bi se autocesta spojila na državnu cestu te građanima Petrinje i okolice omogućio spoj na autocestu. Autocesta bi trebala završiti na ulasku u grad Sisak, a gradnja spoja autoceste s gradom u dužini od 3,2 kilometra u nadležnosti je Hrvatskih cesta i radovi su u tijeku.

Planirane su četiri faze. Gradi se prometnica s četiri prometna traka dužine oko 500 metara, kružni tok "Staro Pračno", most preko rijeke Odre s četiri prometna traka dužine oko 90 metara te obavlja uklapanje na Zagrebačku ulicu u dužini od 140 metara. Vrijednost radova je 65 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak je lipanj 2023. godine. U tijeku je izrada glavnih projekata i parcelacijskih elaborata za gradnju sjevernog kolnika spojne ceste čvor Sisak-Sisak u dužini od 2,65 kilometara. Natječaj za izvođača ovih radova planira se u prvom kvartalu ove godine, a procijenjena vrijednost radova je 82,1 milijun kuna.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Colas, Geotehnika
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE