GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Salusa bruto dividenda od 70 eura

Dioničarima Salusa bruto dividenda od 70 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2023 / 11:44
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Skupština Salusa prošlog je petka donijela odluku o upotrebi bilančne dobiti za prošlu godinu u iznosu od 41,2 milijuna eura. Za isplatu dividende izdvojila je 7,3 milijuna eura, što iznosi 70 eura bruto po dionici, odnosno pet eura više nego prošle godine. Dioničari su također dali suglasnost na kupnju Meditradea i povezanu dokapitalizaciju.

Salus je svojim dioničarima već u siječnju isplatio međudividendu u iznosu od 35 eura i to je uračunato u iznos dividende. Ostatak od 70 eura, odnosno 35 eura, tvrtka će isplatiti 28. travnja.

Ostatak bilančne dobiti trgovca lijekovima, medicinskim i drugim proizvodima za prošlu godinu u iznosu od 33,9 milijuna eura ostat će neraspoređen, objavio je danas Salus putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Dioničari su potvrdili i rad nadzornika i uprave za prošlu godinu te dali suglasnost na izmijenjenu politiku nagrađivanja.

Skupština je dala suglasnost i na ugovor o kupnji trgovca medicinskom opremom Meditrade, potpisan početkom siječnja. U sklopu posla predviđena je dokapitalizacija Salusa za nešto manje od 4,2 milijuna eura na 439,7 milijuna eura, potvrđenih na skupštini.

Prodajna cijena svake od 1.000 novoizdanih dionica bit će točno 1.363,49 eura, a bit će isključeno pravo prednosti postojećih dioničara. Moći će ih platiti samo poduzetnik Andrej Močan, sadašnji vlasnik Meditrada. Nju je 3. siječnja kupio Salus za nešto manje od 7,2 milijuna eura, a do 2026. planirana je isplata od 810.000 eura koja je vezana uz ispunjavanje određenih uvjeta vezanih uz poslovanje preuzete tvrtke.

Kupnja je u skladu sa strategijom razvoja Salusa, koja ima za cilj jačanje uloge jedne od vitalnih karika u ponudi proizvoda i usluga u području zdravstva na tržištima jugoistočne Europe, naglasili su u siječnju iz te tvrtke. Posao još uvijek čeka odobrenje nadzornika tržišnog natjecanja.

Na skupštini je uprava Salusa ovlaštena i za stjecanje vlastitih dionica. To će vrijediti 36 mjeseci, a za to vrijeme će moći steći toliko vlastitih dionica da ukupni udjel ne prelazi deset posto temeljnog kapitala društva. Uz prethodnu suglasnost nadzornog odbora, moći će ih koristiti za zamjenu za dionice ili vlasničke udjele u drugim tvrtkama.

Grupa Salus lani je ostvarila 495,7 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 8,1 posto više nego godinu prije, a čista dobit iznosila je 13,1 milijun eura, što je 0,7 posto više. Krajem 2022. grupa je zapošljavala više od 480 zaposlenika u sedam zemalja. Ove godine uprava pod vodstvom Žige Hienga planira 540 milijuna eura prihoda, a time prvi put više od pola milijarde eura.

Tagovi: Salus, dividenda
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE