GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari protiv isplate bonusa prvom čovjeku Wizz Aira

Dioničari protiv isplate bonusa prvom čovjeku Wizz Aira
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2020 / 09:33
Autor: SEEbiz
LONDON - Vodeće grupe korporativnog upravljanja sa sjedištem u Velikoj Britaniji izrazile su zabrinutost zbog moguće isplate bonusa izvršnom direktoru Wizz Air-a Jozsefu Varadiju uoči Skupštine aviokompanije, izvijestili su lokalni mediji 20. srpnja.

Iako nije ispunio cilj dobiti potreban za isplatu, očekuje se da će Varadi dobiti 188 milijuna HUF-a (533.000 eura) bonusa odobrenjem dioničara. Osnovni paket plaće Wizz Airovog prvog čovjeka je 2,8 milijuna eura godišnje.

Prihod vodeće aviokompanije CEE porastao je 19,1% na 2,76 mlrd. eura u poslovnoj godini 2019-2020, koja je završila 31. marta, nakon što je broj putnika porastao za 15,8% na godišnjem nivou na 40 milijuna. Dobit za poslovnu godinu iznosila je 281 milijun eura. Uprava je vezala isplatu bonusa za 294 miliona eura dobiti, što nije ispunjeno zbog "lockdowna".

Glass Lewis i dioničarske usluge kažu da izvršni direktor ne bi trebao imati pravo na isplatu bonusa jer je aviokompanija otpustila 1.000 zaposlenika, ili 20 posto svoje radne snage, a u jeku epidemije i iskoristila vladinu shemu u Velikoj Britaniji. Pored toga, iskoristila je sredstva Banke Engleske za financiranje korporacija u uvjetima pandemije od 300 milijuna funti.

Wizz Air je nadmašio druge aviokompanije u svim kategorijama, rekao je mađarskim medijima Odbor Wizz Air zadužen za naknade.

Od 2014. godine broj zaposlenih povećao se sa 1.600 na gotovo 5.000 u šest godina (prije smanjenja na 4.000). Kazali su da imaju za cilj vratiti svoje zaposlenike sa oporavkom sektora od pandemije. Odbor je rekao da bi bilo nepošteno i da neće služiti interesima dioničara ukoliko se izvanredni događaji uračunaju u rad avioprijevoznika.

Tagovi: Wizz Air, Joszef Varadi
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE