GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bahn počinje postupak prodaje Schenkera

Deutsche Bahn počinje postupak prodaje Schenkera
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 18:55
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn pokrenuo je postupak nadmetanja za svoju teretnu i logističku podružnicu DB Schenker.

Mnogi kritičari vjeruju da se Schenker, sa svojim uslugama zračnog, pomorskog i kopnenog prijevoza tereta diljem svijeta, nije pokazao kao dobar primjerak za Deutsche Bahn, unatoč tome što je grupi stvarao profit.

Njemačka željeznička mreža sve je više mučena kašnjenjima dijelom zbog starenja infrastrukture. To je dovelo do zahtjeva da se Deutsche Bahn - koji ima stotine podružnica u inozemstvu - usredotoči na svoje osnovno željezničko poslovanje i domaće tržište.

Milijarde koje se očekuju od prodaje Schengera mogle bi pomoći u financiranju opsežnih ulaganja potrebnih u njemačke željeznice, iako se očekuje da će se veći dio iskoristiti za smanjenje duga.

U prosincu prošle godine nadzorni odbor Deutsche Bahna naložio je grupi da "ispita i pripremi" prodaju do 100 posto DB Schenkera.

Deutsche Bahn je krajem rujna obavijestio upravu da je pregled dovršen.

Deutsche Bahn je u utorak službeno objavio da namjerava prodati "cijeli dionički kapital Schenker AG u otvorenom, transparentnom i nediskriminirajućem procesu." Rečeno je da ponude trebaju biti dostavljene do 15. siječnja.

Obavijest o prodaji objavljena je u Wall Street Journalu i na web stranici Deutsche Bahna.

"Međunarodno logističko tržište nudi izvrsne dugoročne izglede za rast. DB Schenker dobro je pozicioniran na tržištu kao jedna od četiri vodeće globalne logističke tvrtke", navodi se u priopćenju za tisak Deutsche Bahna, dodajući da će Schenker "trebati više kapitala i fleksibilnosti u budućnosti za vlastiti rast."

Schenker zapošljava oko 76.600 ljudi u 130 kompanija.

Tagovi: Deutsche Bahn, Schenker
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE