GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding želi ulagati u hrvatski turizam i poljoprivredu

Delta Holding želi ulagati u hrvatski turizam i poljoprivredu
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2024 / 16:46
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Delta Holding zainteresiran je za investiranje na hrvatsko tržište, posebice u hotelijerstvo i poljoprivredu, istaknuli su u utorak čelnici te kompanije na godišnjoj konferenciji za novinare u Beogradu, ocijenivši moguću prodaju poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe zanimljivom prilikom.

Generalni direktor Delta Agrara Luka Popović, odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara, kazao je da od hrvatskog tržišta ne odustaju te uvijek gledaju aktivne prilike. “Tražimo pravu priliku kako bismo došli na to tržište, jer se ne zadovoljavamo da budemo neki 16-ti ili 19-ti igrač, već tražimo priliku kako bi mogli biti pravi igrač na tržištu na kojem želimo igrati”, kazao je.

Najava moguće prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe čini im se zanimljivom prilikom, ali čekaju da vide pod kojim uvjetima će to biti. Riječ je, kako je rekao, o najboljim agro tvrtkama koja u Hrvatskoj postoje. No treba im, kazao je, puno više informacija kako će se ta prodaja odvijati i pod kojim uvjetima.

Podsjetimo, Fortenova grupa u utorak je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda, poslavši informativni materijal na adrese više moguće zainteresiranih kupaca. Neobvezujuće ponude mogućih kupaca očekuju krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje. Inače, u poslovnom području poljoprivrede te grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

Popović je naveo i kako Delta Agrar u Hrvatsku najviše izvozi merkantilnu robu, sjemenje te jabuke. Surađuju sa svim velikim trgovačkim lancima.

Direktor Deltinog hotelijerskog biznisa Andrej Sovrović je kazao kako su više puta isticali svoju veliku želju da imaju prestižne hotele u svim glavnim gradovima bivših republika i od tog cilja nisu odustali. Pojavljuje se niz interesantnih projekata, svaki od njih su sagledali, ali u ovom trenutku, kako je kazao, na hrvatskom tržištu nisu naletjeli na interesantan projekt.

“Ostat ćemo vrlo aktivni i vrlo budni. U ovom trenutku imamo situaciju na tržištu da se mnogi hoteli prodaju, ali po prilično za nas neprihvatljivim uvjetima, a ne želimo ući u neki projekt samo zato da bismo ušli”, rekao je navodeći kako Grad Zagreb ima ogroman potencijal, a o hrvatskoj obali ne treba ni pričati.

Vezano uz Hotel Esplanadu, za koju su bili zainteresirani, rekao je kako za njih Esplanada nikada neće biti završena priča i to je definitivno nešto što je njihov vlasnik uvijek isticao kroz veliku želju. “Međutim, moramo biti svjesni da je Esplanada simbol Zagreba, najbolji hotel u Zagrebu i samim time i cijene su adekvatne i pitanje je da li uopće postaje interes trenutnih vlasnika o izlasku. Ostajemo zainteresirani za Esplanadu, ali u ovom trenutku moramo biti iskreni i reći da je to na nešto dužem štapu. Ali mi ćemo ostati tu i čekati svoju priliku, ako se ona ikada ukaže”, istaknuo je Sovrović.

Na konferenciji za novinare su predstavljeni rezultati poslovanja Delta Holdinga u 2003. i planovi za ovu godinu.

Kako je kazala CEO i viša potpredsjednica za ekonomiju i financije Delta Holdinga Milka Vojvodić, u 2003. su ostvareni rekordni rezultati – prihodi od prodaje su iznosili 860 milijuna eura, što je rast od 12 posto u odnosu na godinu ranije, dok je EBITDA iznosila 88 milijuna eura, što je rast od 18 posto.

U 2024., kako je rekla, planiraju prihode od 1,06 milijardi eura ili 25 posto više te EBITDA od 110 milijuna eura, što je rast od 25 posto.

Investicije u 2023. su iznosile više od 140 milijuna eura, dok do 2027. planiraju investicije preko 900 milijuna eura. Samo u segmentu Real Estate-a u sljedeće tri godine paniraju ulaganja od 800 milijuna eura.

Delta je inače uspješno realizirala potpuno renoviranje Sava Centra, u koji je investirano 118 milijuna eura, a kako taj kongresi centar izgleda nakon renoviranja regionalni novinari su imali priliku vidjeti tijekom današnjeg obilaska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Tagovi: dečta holding, delta, poljoprivreda, gortenova, turizam
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE