GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danone odlazi iz Rusije

Danone odlazi iz Rusije
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 16:27
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Francuska tvrtka Danone dobila je potrebno dopuštenje ruskih regulatornih tijela za prodaju svog poslovanja u Rusiji. Tvrtka je štetu od transakcije procijenila na 1,2 milijarde eura.

"Tvrtka Danone dobila je potrebna regulatorna odobrenja za prijenos svojih operacija u Rusiji na Vamin R. Završetak ove transakcije očekuje se u narednim tjednima", navodi se u priopćenju kompanije, prenosi agencija Interfax.

Francuski proizvođač mliječnih proizvoda podsjetio je da je transfer sredstava pokrenut u listopadu 2022. godine, javlja Mina.

"Ukupan gubitak koji je Danone zabilježio na svojim računima iznosi 1,2 milijarde eura", istaknuli su iz kompanije.

Prema podacima Jedinstvenog državnog registra pravnih osoba, tvrtka Vamin R registrirana je 25. rujna prošle godine. Vlasnici su Vamin Tatarstan s 99 posto i Ruslan Alisultanov s jedan posto.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je 13. ožujka dekret kojim se ukida privremeno upravljanje Federalnom agencijom za upravljanje imovinom, koja je u srpnju prošle godine preuzela upravljanje Danone Rusija i Danone Trade, kada su te tvrtke preimenovane u H&N i H&N Trade.

Krajem veljače, Financial Times je izvijestio, pozivajući se na povjerljive dokumente, o planovima Danonea da proda svoj ruski posao tvrtki Vamin iz Tatarstana. Prema tim dokumentima, tvrtka Vamin pripada Mintimeru Mingazovu, koji je uveden u Upravni odbor H&N-a, nakon što je država preuzela upravljanje tvrtkom na čelu s ministrom poljoprivrede Čečenije Yakubom Zakryevom.

Tagovi: DANONE, RUSIJA, Vamin R
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE