GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalmatie Grupa najavljuje višemilijunsku obnovu vodećih hotela u Gradcu

Dalmatie Grupa najavljuje višemilijunsku obnovu vodećih hotela u Gradcu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2023 / 13:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB. — Dalmatie Grupa (DG), podružnica Indotek Grupe, međunarodnog konglomerata za upravljanje imovinom sa sjedištem u Budimpešti, danas je predstavila višemilijunske projekte obnove hotela u Gradcu, na hrvatskoj obali.

Ova prekretnica u ciklusu ulaganja vratit će stari sjaj hotelu Labineca te otvoriti vrata hotela Laguna s 275 soba nakon što je godinama bio zatvoren. Očekuje se da će projekti povećati mogućnosti zapošljavanja te revitalizirati lokalni turistički krajolik u Gradcu.

Dalmatie Grupa je ove godine dovršila i 3,5 milijuna eura vrijedne razvojne projekte u primoštenskoj marini Kremik i kampu Adriatik.

„Dalmatie Grupa u 2024. ubacuje u višu brzinu“, kaže Nives Grzunov, direktorica za Hrvatsku u Indotek Grupi, odnosno glavna lokalna izvršna direktorica Dalmatie Grupe. „Ovim projektom obnove više objekata, cilj nam je dodati još jedno poglavlje u bogatu turističku priču Gradca te istovremeno prikazati otpornost Grupe i težnju za rastom nakon pandemije."

Ovim višefaznim projektom obnove, čiji je početak predviđen za kraj rujna, a završetak do sezone 2025., udahnut će novi život zastarjelom hotelu Labineca. Obnovom će biti obuhvaćena cijela centralna zgrada od 9 katova, restoran, bazen i okolno područje te dobro poznate hotelske terase od sveukupno 1400 m2 s pogledom na more.

Projekt nastoji preobraziti hotel s 216 soba u smještaj s 3 zvjezdice s kvalitetom od 4 zvjezdice uvođenjem novih najsuvremenijih sadržaja, uključujući moderan wellness centar, vrhunske konferencijske dvorane te široku ponudu fine-dining mogućnosti.
Projekt obnove hotela Laguna trenutno je u pripremnoj fazi, a početak radova planiran je za iduću godinu.

Očekuje se da će vrijednost obnove ova dva hotela iznositi više od 16 milijuna eura.

Oba su projekta strateški osmišljena za osnaživanje lokalnog turističkog sektora te generiranje gospodarskog rasta u Gradcu. Dalmatie Grupa nastavlja poticati lokalne vlasti i članove zajednice kako bi što bolje uskladili projekt s lokalnim potrebama i očekivanjima.
Komentirajući najavu Dalmatie Grupe, Matko Burić, načelnik Općine Gradac rekao je: “Veselimo se suradnji s Dalmatie Grupom u oba projekta. Obnova hotela Labineca i ponovno otvaranje hotela Laguna bit će veliki iskorak za Gradac, kako u ekonomskom tako i u sentimentalnom smislu.”
Obnovljeni hoteli također će imati poboljšane mjere održivosti, kao što su energetski učinkoviti HVAC sustavi i tehnologije za očuvanje vode.
Primošten - izazov prihvaćen

Paralelno s ambicioznim pothvatima u Gradcu, Dalmatie Grupa je u prvoj polovici godine izvijestila i o značajnim aktivnostima u Primoštenu: 1,9 milijuna eura uloženo je u kamp Adriatik za nabavu 36 novih najsuvremenijih mobilnih kućica uz more, te u marinu Kremik za nadogradnju objekata vrijednu 1,5 milijuna eura.

"Ovi uspješni projekti u Primoštenu, usprkos svim izazovima i manjku potpore , lokalne samouprave, dokaz su naše predanosti ovoj regiji", dodala je Nives Grzunov.

Potpuna obnova primoštenskog hotela Zora bila je planirana za 2023. godinu, ali je Dalmatie Grupa u konačnici odlučila taj projekt staviti po strani. Sredstva predviđena za renovaciju hotela Zora preusmjerena su na ulaganja u hotel Laguna u Gradcu.

Prema riječima Nives Grzunov, preraspodjela sredstava namijenjenih za Primošten bila je bolna, ali racionalna odluka: “Nijedan investitor neće riskirati da potroši nekoliko milijuna eura u mjesto u kojem je nedostatak lokalne potpore očit, a ton i djelovanje lokalnog vodstva usmjereni na stvaranje lažne agende radi ostvarivanja političkih bodova.”
Nakon te odluke, hotel Zora ponovno je otvoren sredinom lipnja s ograničenim kapacitetom te je zatvorio, iako kratku, uspješnu sezonu s 29.901 noćenja ostvarenih do kraja kolovoza 2023. godine, odnosno ukupno ostvarenih 34.223 noćenja do 15. rujna.

Tagovi: Dalmatie Grupa, Gradac, Indotek
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE