GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod ispituje interes za sudjelovanje u svom financijskom restrukturiranju

Dalekovod ispituje interes za sudjelovanje u svom financijskom restrukturiranju
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dalekovod d.d. u četvrtak je objavio javni poziv na iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju kompanije kako bi se utvrdilo postoji li interes za sudjelovanje u tom projektu.

Kompanija tako poziva zainteresirane osobe i druge entitete da iskažu svoj interes dostavom pisanog iskaza interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju Dalekovoda d.d. do 15. veljače ove godine. Minimalna svota ponude za financiranje ne može biti manja od milijun kuna.

Interes za financiranje može se iskazati uplatom/unosom imovine u kapital društva, refinanciranjem obveza društva, prijenosom prava i/ili stvari na društvo, uspostavom poslovne suradnje ili druge aktivnosti koje su usmjerene na financiranje. Kako se dalje ističe u pozivu, iskaz interesa ne stvara nikakve obveze za podnositelja, a također ne stvaraju obveze ni samom Dalekovodu.

Inače, Dalekovod d.d. u prvih devet mjeseci prošle godine imao je 798 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 20 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

EBITDA je bila 57 milijuna kuna, što predstavlja rast od 27 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U konačnici, društvo je poslovalo s gubitkom od 36 milijuna kuna te gubitka iz prekinutog poslovanja (vezane uz prodaju segmenta cinčanja) u iznosu od 48 milijuna kuna.

U tom razdoblju Dalekovod je ugovorio poslove u vrijednosti od oko 680 milijuna kuna, a ukupna vrijednost ugovorenih poslova krajem rujna lani bila je viša od 1,5 milijardi kuna.

Inače, ta kompanija sklopila je predstečajnu nagodbu u veljači 2014. godine i sukladno njoj, podmiruje tražbine vjerovnika. Na dan 15. studenoga 2020. s osnova redovnih kamata i glavnice senior duga iz predstečajne nagodbe Dalekovod i Grupa imali su dospjele obveze od 41 milijun kuna.

Tagovi: Dalekovod, restrukturiranje
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
OPREMA
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
PERRET - Francuski proizvođač brzih vlakova Alstom objavio je u četvrtak da je s podružnicom Deutsche Bahna DB Regio potpisao ugovor o isporuci digitalnih sustava za 215 vlakova.
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku
TELEVIZIJA
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku

ZAGREB – EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge. EON se može isprobati uz posebnu akcijsku ponudu – 30 dana besplatnog korištenja.

BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
ULAGANJA
BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom sa domaćim producentskim kućama i rediteljima će putem platforme BHContentLab zajednički realizirati snimanje nekoliko domaćih igranih TV serija.
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE