GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod ispituje interes za sudjelovanje u svom financijskom restrukturiranju

Dalekovod ispituje interes za sudjelovanje u svom financijskom restrukturiranju
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 17:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dalekovod d.d. u četvrtak je objavio javni poziv na iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju kompanije kako bi se utvrdilo postoji li interes za sudjelovanje u tom projektu.

Kompanija tako poziva zainteresirane osobe i druge entitete da iskažu svoj interes dostavom pisanog iskaza interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju Dalekovoda d.d. do 15. veljače ove godine. Minimalna svota ponude za financiranje ne može biti manja od milijun kuna.

Interes za financiranje može se iskazati uplatom/unosom imovine u kapital društva, refinanciranjem obveza društva, prijenosom prava i/ili stvari na društvo, uspostavom poslovne suradnje ili druge aktivnosti koje su usmjerene na financiranje. Kako se dalje ističe u pozivu, iskaz interesa ne stvara nikakve obveze za podnositelja, a također ne stvaraju obveze ni samom Dalekovodu.

Inače, Dalekovod d.d. u prvih devet mjeseci prošle godine imao je 798 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 20 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

EBITDA je bila 57 milijuna kuna, što predstavlja rast od 27 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U konačnici, društvo je poslovalo s gubitkom od 36 milijuna kuna te gubitka iz prekinutog poslovanja (vezane uz prodaju segmenta cinčanja) u iznosu od 48 milijuna kuna.

U tom razdoblju Dalekovod je ugovorio poslove u vrijednosti od oko 680 milijuna kuna, a ukupna vrijednost ugovorenih poslova krajem rujna lani bila je viša od 1,5 milijardi kuna.

Inače, ta kompanija sklopila je predstečajnu nagodbu u veljači 2014. godine i sukladno njoj, podmiruje tražbine vjerovnika. Na dan 15. studenoga 2020. s osnova redovnih kamata i glavnice senior duga iz predstečajne nagodbe Dalekovod i Grupa imali su dospjele obveze od 41 milijun kuna.

Tagovi: Dalekovod, restrukturiranje
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE