GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia Airlines obnovio liniju Zagreb – Mostar

Croatia Airlines obnovio liniju Zagreb – Mostar
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Danas je zrakoplov Croatia Airlinesa obavio inauguracijski let iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman u Mostar, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik obnovio redovitu međunarodnu liniju Zagreb – Mostar, nakon tri godine stanke uzrokovane globalnom epidemiološkom krizom.

Uoči polijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 za Mostar u zagrebačkoj je zračnoj luci održana prigodna svečanost, kojom je obilježeno širenje europske mreže odredišta Croatia Airlinesa. Tom je prigodom Nicolas Duthilleul, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, istaknuo:

- Sretni smo što je Croatia Airlines nakon tri godine ponovno uspostavila izravne letove između Mostara i Zagreba. Vjerujemo da će ova linija i otvaranje novog tržišta pridonijeti dobrim rezultatima u putničkom prometu koje zagrebačka zračna luka bilježi od početka ove godine, a u čemu Croatia Airlines, kao važan partner, ima bitnu ulogu.

Mostar je ovogodišnje 24. međunarodno odredište Croatia Airlinesa u redovitom prometu i 16. europsko odredište s kojim će Zagreb biti izravno povezan letovima Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone. Letovi iz Zagreba u Mostar planirani su srijedom u 11 sati i 25 minuta, a četvrtkom i nedjeljom putnicima su na raspolaganju večernji letovi s polijetanjem iz Zagreba u 23 sata.

Ponovno uvođenje letova Zagreb – Mostar svečano je obilježeno i nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 u mostarskoj zračnoj luci, gdje su se prisutnima obratili mostarski gradonačelnik Mario Kordić, v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

- Drago nam je što zrakoplovi Croatia Airlinesa ponovno povezuju Mostar i Hercegovinu sa Zagrebom i zahvaljujem svima koji su podržali ovaj projekt. Putnicima na ovoj liniji pružili smo najbržu prometnu vezu s glavnim gradom Hrvatske, a članstvo Croatia Airlinesa u Star Allianceu, najvećem zrakoplovnom savezu na svijetu, putnicima iz ove regije istodobno omogućuje povezanost s više stotina odredišta diljem svijeta. Osim lakše i kvalitetnije mobilnosti stanovništva, uvjeren sam da će ponovna uspostava letova Mostar – Zagreb pridonijeti unapređenju suradnje te povezanosti naših zemalja, a istodobno i razvoju Međunarodne zračne luke Mostar – izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

- Nakon tri godine konačno imamo redovite letove. To je za nas izrazito važno jer preko Zagreba imamo ulaznicu u cijelu Europu. Nadamo se da je ovo samo početak i da ćemo iduće godine imati još više redovitih linija – rekao je v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel.
- Od preuzimanja mandata definirali smo Zračnu luku Mostar strateškom u svim našim aktivnostima. Svjesni činjenice da dobra povezanost preko zračne luke daje značajan doprinos i stimulans u turizmu, gospodarstvu, ali i svim drugim granama, ustrajemo na uspostavljanju linija. Ova redovita linija Mostar – Zagreb za nas je veliki iskorak u povezivanju s europskim destinacijama. Nastavit ćemo i dalje ustrajno raditi i siguran sam da ćemo u idućem razdoblju dodatno osnažiti Zračnu luku Mostar – izjavio je Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Mostara u Zagreb triput na tjedan: ponedjeljkom i petkom u 6 sati ujutro, a srijedom u 13 sati i 5 minuta.

Tagovi: Croatia Airlines, Zračna luka Mostar, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE