GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Continental u Novom Sadu otvorio pogon, najavio dodatne investicije

Continental u Novom Sadu otvorio pogon, najavio dodatne investicije
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 13:30
Autor: SEEbiz / RTS
NOVI SAD - U Novom Sadu se danas otvarila fabrika kompanije Continental, jedne od vodećih u svetu u automobilskoj industriji.

Generalni direktor kompanije "Continental automotiv Srbija" Saša Čoringa za RTS otkrio je da će u narednim godinama investirati još 150 miliona evra i zaposliti dodatnih 1.500 radnika.

Saša Čoringa ističe da se fabrika Continentala u Novom Sadu naziva "megafabrikom", jer je u nju investirano 140 miliona evra.

"To znači najveća investicija Evropske unije u Srbiji prošle godine. I dalje investiramo. Imamo 37 hektara zemlje, ovde stane mnogo više fabrika nego jedna, a i ovih 30.000 kvadratnih metara znače puno, zato što ćemo ovde proizvoditi najsofisticiranije elektronske uređaje za automobile koji koštaju puno", ističe Čoringa.

Ukazuje da ako se budu proizvodili milioni primeraka, ta fabrika će za nekoliko godina postati jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

Saša Čoringa je otkrio da su se već odlučili za novu investiciju.

"Prvi put to izjavljujemo, imate ekskluzivu sada, biće izjavljeno malo kasnije, ali mogu već da najavim da ćemo zaposliti još dodatnih 1.500 radnika i investiraćemo još više od 150 miliona evra narednih godina", naglasio je Čoringa.

Ističe da će to biti prvo proširenje fabrike, kao i da se nadaju i dodatnim proširenjima.

Navodi da Continental sada ima 400 zaposlenih. "Ova fabrika skoro sigurno će biti najveća fabrika 'Kontinentala' u svetu", dodaje Čoringa.

U fabrici će se proizvoditi sofisticirana i vrlo skupa oprema.

"Na primer, displej ekran od vrata do vrata. Zamislite 1,40 metara ekran. Da znate u budućnosti ljudi će kupiti automobil upravo zbog tog ekrana. Taj ekran košta od 500 do 1.000 evra, ako proizvodimo milione takvih primeraka možete da računate koliki je to izvoz", naveo je Čoringa.

"Ja se najviše radujem to što Srbija sada izvozi ne samo sirovinu, nego koristi pamet srpskih stručnjaka. To je najveće blago jedne zemlje i sve najbogatije zemlje upravo to koriste. Jako sam srećan da to što naši inženjeri osmisle u Razvojno-istraživačkom centru se transformiše u taj proizvod 'Made in Serbia' koji će se izvoziti na automobilima širom sveta", dodaje Čoringa.

Continental u Novom Sadu ima Istraživački centar sa 950 zaposlenih inženjera koji je otvoren 2017. godine.

Fotografija: RTS

Tagovi: Continental, Saša Čoringa, Continental automotive Srbija
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE