GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura

Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2023 / 07:47
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.

Ovo je rečeno prilikom posjete američkog ambasadora u Beogradu Christophera Hilla kompaniju Bambi, gdje je obišao novi proizvodni pogon, kao i Centar za istraživanje i razvoj (R&D centar).

Generalni direktor kompanije Bambi Dragan Stajković istakao je da je ambasadora upoznao i sa investicijama i ulaganjima u novu proizvodnu liniju i u R&D centar.

- Samo jedne godine smo ukupno uložili više od 15 miliona eura. Pričali smo da plazma keksa nema u ovom trenutku svuda u regionu, iako je to možda primarno ekonomsko pitanje, rekao je Stajković komentarišući odluku vlasti u Prištini da zabrani uvoz robe iz Srbije na Kosovo.

Kompanija Bambi vodeća je konditorska kompanija u regionu Zapadnog Balkana sa istorijom dugom preko 55 godina, a posluje na četiri kontinenta i u više od 20 zemalja. Od juna 2019. godine kompanija Bambi posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe.

R&D centar – Laboratorija znanja i inovacija koja se prostire na preko 1.400 kvadrata funkcionalnog prostora krenuo je sa svojom misijom ove godine. Cilj centra za istraživanje i razvoj je da okupi startapove i preduzetnike, koji će raditi na projektima osmišljavanja inovativativnih proizvoda. Test linija u okviru R&D centra omogućiće kompaniji da bude veoma brza u razvoju prototipova proizvoda koje želi da testira. Istovremeno, centar je zamišljen da okupi mlade tehnologe na razvoju novih rješenja.

Sa proizvodnih linija je prošle godine na srpsko tržište, ali i svjetska otišlo oko 33.000 tona keksa, a to je za 1.650 tona više u odnosu na 2021. godinu koja je do sada smatrana rekordnom. Svaki drugi keks u Srbiji, ali i svaki četvrti koji se pojede u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji proizveden je u postrojenjima fabrike Bambi. Kompanija dobro posluje i u Sloveniji i Hrvatskoj gdje je "plazma" najbrže rastući brend u kategoriji keksa, izvijestio je RTS.

Tagovi: Coca-Cola, Bambi, Dragan Stajković
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE