GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

China Road and Bridge Corporation dobio posao gradnje spojne ceste čvor Vučevica

China Road and Bridge Corporation dobio posao gradnje spojne ceste čvor Vučevica
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2023 / 14:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatske ceste odabrale su za posao izgradnje spojne ceste čvor Vučevica na autocesti A1 - čvor na državnoj censti 8 ponudu kineske tvrtke China Road and Bridge Corproation, vrijednu 74,6 milijuna eura bez PDV-a, kao ekonomski najpovoljniju, izvijestili su iz te tvrtke u utorak.

Procijenjena vrijednost izgradnje spojne ceste čvor Vučevica na A1 - čvor na državnoj cesti 8, u dužini 6,85 kilometara iznosila je nešto manje od 83 milijuna eura bez PDV-a.

Na natječaj je pristiglo pet ponuda i to zajednice španjolskih tvrtki Comsa i Nortunel, u vrijednosti 119,2 milijuna eura bez PDV-a, turske tvrtke Yapi Mekezi Insaat ve Sanayi, vrijedna 113,6 milijuna eura, zajednice austrijskog Strabaga i istoimene zagrebačke tvrtke, vrijedna 87,23 milijuna eura bez PDV-a, zajednice kineskih tvrtki Sinohydro Corproation i Sinohydro Biro, vrijedna 113,4 milijuna eura bez PDV-a te kineske China Road and Bridge Corproationa. Tvrtke koje nisu prošle na natječaju mogu se u roku od 15 dana žaliti na tu odluku Hrvatskih cesta.

Inače, izgradnja te spojne ceste dio je projekta izgradnje nove pristupne i izlazne ceste iz Trajektne luke Split te Projekta Novi ulaz u Split - čvor Vučevica na A1 - tunel Kozjak - čvor na DC 8 - Trajektna luka Split. Sredinom travnja počeli su radovi na prvoj fazi tog projekta, izgradnji poddionice čvor Vučevica - sjeverni portal tunela Kozjak, čija je vrijednost gotovo 3,5 milijuna eura.

Tagovi: China Road and Bridge Corporation, čvor Vučevica, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE