GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba

Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2020 / 08:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.

Kako bi ukazali na mnogobrojne probleme s kojima se suočavaju, cestovni prijevoznici odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo usporenom vožnjom kroz Zagreb u ponedjeljak, 26. listopada počevši od 7:00 sati. Dok će, ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, (Prisavlje 14) održati konferenciju za medije u 12 sati.

Nezadovoljstvo prijevoznika sve je veće i jedva uspijevaju opstati u ovoj krizi. Međutim, ako nadležno ministarstvo konačno ne napravi ključne korake, cestovni prijevoznici će propasti. Tvrtke će se morati zatvoriti, a tisuće radnika će ostati bez posla.

Glavne odrednice koje prijevoznici zahtijevaju su sljedeće:

uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, zbog čega su prijevoznici sa sjedištem u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji u izuzetno teškom položaju i trpe ogromne gubitke, određeni su im strogo granični prijelazi na koje smiju ići, zbog čega se stvaraju dodatni troškovi i velika gužva.

ukidanje obveznog članstva u komorama, a posebno Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori jer nisu konkretno ništa napravile za cestovne prijevoznike.

ukidanje parafiskalnih nameta, a posebice obveze plaćanja pristojbe za radiotelevizijsku pretplatu, plaćanje naknade turističkim zajednicama i slično.

uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šifre djelatnosti.

„Krajnje je vrijeme da Vlada prihvati razumne prijedloge naših prijevoznika artikuliranih kroz Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, a koje UGP u cijelosti podržava. Vlada treba napraviti sve da prijevoznici ne čekaju danima za prijelaz na graničnim prijelazima. Isto tako, naglašavam da je cijeli sustav prereguliran, da je nemoguće plaćati sve nebulozne parafiskalne namete i vrijeme je da se i glas prijevoznika čuje!“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Iskoristili bismo ovu priliku da se ispričamo svim putnicima i vozačima te ih molimo za solidarnost i razumijevanje. Također, molimo ih da na vrijeme krenu na svoja odredišta.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika potpisali su pismo namjere u kojemu su izrazili partnersku suradnju. Cilj ove suradnje je poticanje istinske promjene u društvu.

„Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika prati rad udruge Glas poduzetnika od samih početaka. Iznimno nam je drago da je inicijativa građana poduzetnika prerasla u organiziranu udrugu koja okuplja ogroman broj članova i kontinuirano vrši pritisak na nadležna tijela i institucije.
Obje udruge dijele iste vrijednosti i načela, te u konačnici teže istom cilju – stvaranju zdrave poslovne klime i jačanju hrvatskog gospodarstva. Prijevoznici kao dio poduzetničkog sektora stavljeni su na margine hrvatskog gospodarstva. Upravo kroz suradnju s Glasom poduzetnika želimo još glasnije i konkretnije izraziti svoje nezadovoljstvo i ponuditi zdrave alternative za rješavanje aktualnih problema. „ – rekao je Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Tagovi: Hrvoje Bujas, Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
DOBRE PRIČE
Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde
ZAGREB - I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom.
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
PALETA
Ledo ove godine lansirao 32 nova proizvoda
ZAGREB - Ledo je ove godine lansirao čak 32 noviteta u svom proizvodnom asortimanu. U posljednjih je 12 mjeseci Ledo ponuda tako proširena s 12 proizvoda u asortimanu smrznute hrane te s 20 proizvoda u sladolednom asortimanu, a čak 9 proizvoda predstavljeno je unutar King linije sladoleda.
Flixbus obnavlja operacije
PRIVREMENO
Flixbus obnavlja operacije
BERLIN - Davatelj usluga međugradskih autobusa Flixbus privremeno će ponovo nuditi veze od 17. prosinca.
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
STAVOVI
Kozlevac protiv zatvaranja trgovačkih centara
PULA - "Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara."
Rumunjski postolar napravio anticovid čizme broj 75, za održavanje distance
ČIZME
Rumunjski postolar napravio anticovid čizme broj 75, za održavanje distance
BUKUREŠT - Rumunjski postolar koji je tijekom prvog vala epidemije koronavirusa izrađivao ogromne cipele koje osiguravaju održavanje propisane udaljenosti među ljudima lansirao je novu zimsku liniju - čizme veličine 75.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE