GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodosplitu posao gradnje prvog privatnog rezidencijalnog broda koji je ekološki održiv

Brodosplitu posao gradnje prvog privatnog rezidencijalnog broda koji je ekološki održiv
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 09:30
Autor: SEEbiz
SPLIT - Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, kako bi izgradili prvi privatni rezidencijalni brod koji je ekološki održiv.

Potpisivanje ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija

Brod, nazvan MV Narrative, bit će simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti. Brod će biti dug 778 stopa (233 metra) i pružit će smještaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), što ga čini pionirskim u održivom pomorskom prijevozu.

'Ugovor o gradnji broda obnovljen je kao nužnost zbog ogromnih promjena u globalnim okolnostima, koje su utjecale na komercijalne i tehničke dobavne lance te financije projekta', rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton.

Predsjednik uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak, dodao je: 'Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija; također s ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd's Register. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima, itd. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima.'

Za razliku od tradicionalnih cruisera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine, brod potiče osjećaj zajednice i samodostatnosti. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvaća površinu od 10.000 četvornih metara posvećenu spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama, navode iz Brodosplita.

Tagovi: Brodosplit, Storylines, Tomislav Debeljak, DIV grupa, VTB bank
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE