GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgijsko kabinsko osoblje Ryanaira stupit će u štrajk oko Nove godine

Belgijsko kabinsko osoblje Ryanaira stupit će u štrajk oko Nove godine
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2022 / 16:55
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Kabinsko osoblje irske niskotarifne zrakoplovne kompanije Ryanair, stacionirane u Belgiji, stupit će u štrajk 30. i 31. prosinca te 1. siječnja, najavili su danas sindikati, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Štrajk, kojim žele postići bolje uvjete rada, planiran je i za 7. i 8. siječnja.

Očekuje se da će se štrajk najviše osjetiti u briselskoj zračnoj luci Charleroi, gdje Ryanair, najveći europski zračni prijevoznik po broju prevezenih putnika, ima 15 zrakoplova. Prema očekivanjima sindikata CNE i AVC Puls, broj letova bit će prepolovljen.

Štrajkom dva sindikata žele postići bolje uvjete rada koji, po njima, nisu u skladu ni s belgijskim zakonodavstvom. "Želimo da Ryanair odustane od agresivne politike prema zaposlenicima", rekao je Didier Lebbe iz sindikata CNE.

Još je to u nizu štrajkova diljem Europe koji zadaju glavobolje brojnim putnicima u blagdansko vrijeme. Željezničari će štrajkati u Francuskoj ovog vikenda, a djelatnici granične kontrole danas štrajkaju u šest britanskih zračnih luka.

U Francuskoj su trebali štrajkati oko Nove godine, ali je operater željezničke mreže SNCF, prenosi njemačka novinska agencija dpa, danas postigao dogovor sa sindikatima o otkazivanju štrajka.

Ryanair je ovoga tjedna ipak nakon višemjesečnih pregovora uspio sklopiti četverogodišnji ugovor s irskim pilotima koji, među ostalim, predviđa veliko povećanje plaća do ožujka 2027. te trenutnu eliminaciju tijekom pandemije covida-19 dogovorenu mjeru privremenog smanjenja plaća.

Tagovi: Ryanair, štrajk, Belgija, Charleroi
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE