GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT prodaje poslovanje u Rusiji i Bjelorusiji

BAT prodaje poslovanje u Rusiji i Bjelorusiji
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2023 / 21:56
Autor: SEEbiz
LONDON - British American Tobacco (BAT) objavio je da će prodati rusko i bjelorusko poslovanje konzorciju na čelu s menadžerima ruske podružnice.

BAT se obvezao napustiti Rusiju, četvrto najveće tržište cigareta na svijetu, u ožujku lani, neposredno nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

Vlasnik Tvornice duhana Rovinj kontrolirao je nešto manje od 25 posto ruskog tržišta duhana, a danas je objavio da je potpisao sporazum o prodaji

"Nakon zaključenja dogovora BAT više neće biti prisutan ni u Rusiji ni u Bjelorusiji i neće ostvarivati financijsku dobit od prodaje na tim tržištima", stoji u priopćenju, uz napomenu da bi transakcija trebala biti dovršena u listopadu.

Tvrtke će biti preimenovane u ITMS Group, priopćio je BAT. Konzorcij će biti vlasnik trgovinskog žiga BAT-ovih brendova, uključujući tradicionalne duhanske proizvode i alternative, poput parilice Vuse.

BAT: Zbog transfera smo već otpisali 763 milijuna dolara u financijskoj 2022. godini
Vrijednost transakcije nije navedena kao ni informacija o mogućem BAT-ovom naknadnom otkupu tvrtke. BAT je istaknuo da ne može navesti dodatne pojedinosti.

Udio Rusije i Bjelorusije u BAT-ovom prihodu iznosio je u prvoj polovini ove godine oko 2.7 posto, a udio u prilagođenoj operativnoj dobiti 2.5 posto, stoji u priopćenju.

U BAT-u ističu da su zbog transfera već otpisali 612 milijuna funti (763 milijuna dolara) u financijskoj 2022. godini i knjižili dodatnih 17 milijuna funti troškova u prvoj polovini godine.

Tagovi: BAT, British American Tobacco, Rusija, Bjelorusija
PROČITAJ I OVO
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
PAD
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom tromjesečju imala 15,4 milijuna eura čiste dobiti, što je sedam posto manje nego u istom razdoblju lani. Prihodi su bili 79,4 milijuna eura manji za jedan posto. Kriva je situacija na Bliskom istoku i Crvenom moru.
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
SELIDBA
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
LJUBLJANA - Dio proizvodnje slovenske Alpine preselit će se u tvornicu u Bosni i Hercegovini. Usluge razvoja, prodaje i podrške ostaju u Žirama. Češki vlasnik zatvara i proizvodnju u Sarajevu. Razlog je pad prodaje.
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
INVESTICIJE
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
KISELJAK - Kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra kompanije Lidl Bosna i Hercegovina je svečano položen danas, 23. maja, u Lepenici kod Kiseljaka.
EU kaznio Mondelez s 337,5 milijuna eura
KAZNA
EU kaznio Mondelez s 337,5 milijuna eura
BRUXELLES - Europska komisija izrekla je u četvrtak američkom proizvođaču slatkiša Mondelezu novčanu kaznu od 337,5 milijuna eura zbog ometanja prekogranične trgovine čokoladom, keksima i proizvodima od kave među zemljama EU-a.
HAC predstavio aplikaciju LiveTrafficHR
APLIKACIJE
HAC predstavio aplikaciju LiveTrafficHR
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) predstavile su projekt Crocodile 3 Croatia te mobilnu aplikaciju LiveTrafficHR, pomoću koje korisnici autocesta mogu u realnom vremenu dobivati informacije važne za planiranje i sigurnost putovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE