GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Autocesta Zagreb-Sisak neće biti dovršena u roku

Autocesta Zagreb-Sisak neće biti dovršena u roku
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2023 / 10:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list

ZAGREB - Projekt izgradnje autoceste do Siska i njezina spajanja na grad Sisak gotovo sigurno neće biti završen sljedeće godine kako je planirano i najavljivano, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Prema ugovorenim rokovima, preostali dio autoceste od Lekenika do Siska trebalo bi završiti nagodinu u proljeće, no državna cesta od čvora Sisak kao ulaz u grad s autoceste sigurno neće biti završena jer za te radove još nije ni ishođena građevinska dozvola, te radovi nisu ni počeli, a rok za završetak te ceste je 18 mjeseci!

Kako dnevnik neslužbeno saznaje, u slučaju takvog razvoja događaja izgradit će se privremeni spoj s autoceste na državnu cestu kako se ne bi dogodilo da posljednja dionica ove autoceste, koju u Vladi smatraju kapitalnim projektom za razvoj cijele Sisačko-moslavačke županije, ne bude izvan upotrebe do završetka spojne ceste.

Hrvatske ceste odabrale su 3. ožujka ove godine tvrtku Osijek Koteks za izvođača radova sjevernog kolnika spojne ceste čvor "Sisak" - Sisak, ali ugovor još nije potpisan. Riječ je o 2,6 kilometara dugoj cesti koja će spajati novi most preko Odre i autocestu.

U prvoj fazi gradit će se samo jedan kolnički smjer s dva prometna traka. Projektom je predviđena izgradnja i 115 metara dugog nadvožnjaka preko željezničke pruge. Vrijednost radova je 13,2 milijuna eura bez PDV-a.

U Hrvatskim cestama su rekli da je rok za dovršetak radova 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

"U ovom trenutku izvođač nije počeo s radovima. Naime, radovi će započeti odmah po ishođenju građevinske dozvole, koja je u postupku izdavanja", odgovorili su u Hrvatskim cestama.

Osim problema sa spojnom cestom, do problema je došlo i u izgradnji posljednje dionice autoceste od Lekenika do Siska. Riječ je o dionici dugoj 10,9 kilometara koju zajednički grade tvrtke Colas i Geotehnika.

Tagovi: Autocesta Zagreb-Sisak, Hrvatske ceste, Colas, Geotehnika, Osijek Koteks
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE