GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe

Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 14:33
Autor: SEEbiz
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.

Grupa Signa, nekretninsko carstvo koje je osnovao Rene Benko, trenutno je najveća žrtva europske nekretninske krize. Vjerovnici grupe prijavili su potraživanja u ukupnom iznosu koji se mjeri u milijardama eura, podsjeća Reuters.

Vjerovnici bi tokom dana trebali donijeti odluku o planovima upravitelja restrukturiranja kojima bi se odredio stečajni upravitelj, zadužen za prodaju imovine Signa Developmenta i Signa Primea.

Prodaju imovine mora prihvatiti većina vjerovnika, uključujući osiguravajuća društva, banke, odvjetnike, tvrtke, hotele i privatne osobe, Ako ne postignu konsenzus, alternativa je stečajni postupak i prisilna prodaja.

Signa Prime drži najvažnije nekretnine, uključujući luksuzne robne kuće Selfridges u Londonu i KaDeWe u Berlinu i poslovni toranj Elbtower u Hamburgu čija je izgradnja u međuvremenu stavljena na čekanje.

Wolfgang Peschorn, predstavnik Austrije, rekao je danas da će zbog nedostatka likvidnosti imovina biti prodana pod pritiskom bez obzira na rezultat glasovanja vjerovnika.

"Samo prodajom tvrtka može u idućim tjednima održati glavu iznad vode", rekao je glavni odvjetnik savezne vlade. Stečaj bi također omogućio jasniji uvid u financije Signe, rekao je Peschorn, a zabrinutost Beča zbog netransparentnosti dijele i drugi vjerovnici, uključujući njemačke i austrijske osiguravatelje.

Muenchenski tužitelji otvorili su u međuvremenu istragu o poslovanju Signe zbog sumnje o mogućem pranju novca. Glasnogovornica ureda naglasila je da kompanije u Njemačkoj nisu obuhvaćene kaznenim zakonom, što znači da predmet istrage mogu biti samo pojedinci.

Njemački list Bild izvijestio je prošle srijede da je ured pokrenuo istragu protiv vlasnika Signe Benka zbog sumnje o pranju novca. Sumnja se da su preko složene mreže kompanija u sastavu grupe u inozemstvo prebačene stotine milijuna eura kredita koji su navodno pribavljeni prijevarom.

Tagovi: sIGNA, aUSTRIJA, rAIFFEISEN, Selfridges
PROČITAJ I OVO
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE