GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ana Lončarević ekspresno podnijela ostavku na funkciju v.d. direktora Aerodroma Crne Gore

Ana Lončarević ekspresno podnijela ostavku na funkciju v.d. direktora Aerodroma Crne Gore
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 19:13
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA – Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Ana Lončarević, podnijela je ostavku na tu funkciju, javljaju “Vijesti”.

Podgorički list navodi da je Lončarević na tu poziciju došla kao nestranačka ličnost, a da je neopozivu ostavku podnijela zbog nepremostivih razlika sa nadležnima oko načina i organizacije poslovana Aerodroma.

Lončarević je u obrazloženju ostavke, koju su „Vijesti“ prenele, navela da je dolaskom na tu funkciju očekivala da će „imati nesebičnu pomoć organa upravljanja, kao i nadležnih iz resornog ministarstva“, ali da ne samo da je izostala podrška „već su postale upitne“ i njene zakonom određene nadležnosti.

Kao jedan od razloga zbog kojih se odlučila da podnese ostavku pomenula je to da Aerodromi Crne Gore (ACG) imaju pravo na naplatu svojih potraživanja od države u iznosu od 9,4 miliona eura po pravosnažnoj i izvršnoj presudi Privrednog suda Crne Gore, a koja se odnosi na dug Montenegro Airlinesa prema ACG.

„S tim u vezi, ne smatram opravdanim prijedloge nadležnih da je jedino rješenje izlaska iz aktuelne finansijske situacije kreditno zaduživanje ACG, a pogotovo u trenutku kada je izvesno da su nadležne sudske instance rešile prethodno navedeno potraživanje u našu korist“, istakla je.

Dalje je naglasila da „naročito ne smatra opravdanim kreditno zaduženje uz državne garancije, uz obavezu ACG da daju popuste na svoje usluge avio-kompanijama, što je takođe bio jedan od predloga nadležnih“.

„Ovakav predlog, osim što je u suprotnosti sa EU regulativom, nelogičan je sa aspekta svesnog umanjenja prihoda kompanije iz kojih servisira kreditno zaduženje kao i sve druge obaveze – prema zaposlenima, dobavljačima i državi“, ocenila je.

Takođe je predočila da tokom trajanja pandemije Aerodromi nisu bili korisnici bilo kakve finansijske pomoći države, te da nisu prepoznati ni u paketima podrške za prvi kvartal 2021, što smatra „nedopustivim“ jer je, kaže, „ovo delatnost čije je poslovanje najugroženije posledicama pandemije“.

Na kraju je ukazala na probleme u vezi sa njenim zakonskim ovlašćenjima i dužnostima, odnosno pravom da kao v.d. direktora formira svoj tim.

„Nasuprot tome, dobili smo već pripremljena kadrovska rešenja od resornog ministarstva, što je za mene neprihvatljivo. Ovo naročito imajući u vidu da je, između ostalog, predlog resornog ministarstva da najbliži saradnici v.d izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore budu ljudi koji su u menadžmentu ACG od osnivanja društva“.

Ocenjuje da je to „samo po sebi kontradiktorno“, jer rezultati kompanije iz prethodnog perioda „koje Ministarstvo kapitalnih investicija osporava, ujedno i rezultati tih ljudi“ koji su predloženi za njene najbljiže saradnike.

„Zbog dijametralno različitog pristupa u vođenju poslovne politike i rešavanju aktuelnih problema preduzeća Aerodromi Crne Gore, nepostojanja jasnog koncepta daljeg razvoja od strane nadležnih, mešanja u nadležnosti v.d izvršnog direktora kao i mešanja u kadrovsku politiku… odlučila sam da relaksiram Odbor direktora i resorno ministarstvo svog učešća u ovim procesima podnošenjem ostavke“, navela je Lončarević u neopozivoj ostavci.

Tagovi: Ana Lončarević, Aerodromi Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
DIVIDENDA
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
RAB - Imperial Riviera objavila je poprilično atraktivnu politiku dividendi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE