GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 12:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a izabrani su i Ivan Miletić iz Philip Morris Internationala, kao prvi potpredsednik, Ronald Zeliger iz Hemofarma kao drugi potpredsednik, kao i četiri člana UO - Živorad Vasić, IHG Area, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD, i Borislav Miljanović, Represent System.

"AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog“, preuzimajući mesto novog predsednika AmChama, istakao je Zoran Petrović.

Petrović se zahvalio dosadašnjoj predsednici, Jeleni Pavlović, na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmChama prepoznat kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Osvrćući se na rezultate u prethodnom periodu, Jelena Pavlović je istakla da je veoma važno da pohvalimo i ohrabrimo sprovedene reforme i sve inicijative zahvaljujući kojima naše članice, ali i kompletna privreda Srbije danas lakše, brže i jeftinije posluje.

Predstavnici AmChama-a sedmu godinu za redom imali su zadatak da, među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog "Heroja" koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovogodišnja nagrada AmCham "Hero" dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii "Pruži korak" udruženja NURDOR. Zahvaljujući kampanji "Pruži korak" i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je više od 50 miliona dinara za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Tagovi: AmCham, Zoran Petrović, Jelena Pavlović, Sandra Marinković, Milana Jević Gledović, Delhaize, Ronald Zeliger, Ivan Miletić, Hemofarm, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
JGL: Prodaja u prvom tromjesečju povećana za 26 posto
RAST
JGL: Prodaja u prvom tromjesečju povećana za 26 posto
RIJEKA - Jadran galenski laboratorij posluje u specifičnim nišama, a zbog situacije s koronavirusom povećana je potražnja za proizvodima te tvrtke, pa je, prema preliminarnim podacima, u prvom tromjesečju ove godine prodaja povećana za 26 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz te riječke tvrtke.
Više od polovice njemačkih tvrtki u Hrvatskoj će otpuštati zaposlenike
OTPUŠTANJA
Više od polovice njemačkih tvrtki u Hrvatskoj će otpuštati zaposlenike
ZAGREB - I njemačke tvrtke koje posluju u Hrvatskoj teško je pogodila pandemija koronavirusa, a najveći dio njih pesimistično gleda na budućnost.
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE