GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aleksandar Timofejev novi uglavni rednik NIN-a

Aleksandar Timofejev novi uglavni rednik NIN-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 12:45
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Novi urednik nedeljnika NIN biće Aleksandar Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Na mesto urednika Timofejev dolazi 8. februara.

„Od 8. februara svoj lični urednički pečat, nedeljniku na čijem je čelu za skoro 10 decenija postojanja bilo 17 renomiranih novinara i urednika, davaće Aleksandar Timofejev, istaknuti medijski znalac, novinar i urednik, jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije sa karijerom dugom 37 godina“, navodi se u saopštenju NIN-a.

Aleksandar Timofejev (59) završio je Filološki fakultet u Beogradu, Odsek za opštu književnost i teoriju književnosti.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine na programu radija Studio B kao reporter i radijski novinar.

U informativnoj redakciji Radija B92 od 1994. godine radio je kao novinar, autor, urednik i voditelj mnogih emisija, godinu kasnije uređivao je “Novine” u Torontu, list koji se obraćao novom talasu emigranata iz bivše Jugoslavije u Kanadi, a od 1995. bio je i povremeni dopisnik nemačkog javnog servisa WDR iz Kelna.

Zamenik urednika informativno-političkog programa Radija B92 postaje 1999, a od 2001-2004. bio je na poziciji urednika informativno-političkog programa TV B92.

Od 2004-2007. Aleksandar Timofejev bio je urednik, autor i voditelj emisije „Timofejev“na TV B92. Od 2007-2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.

Od 2015. Aleksandar Timofejev je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.

Podsetimo, članovi kolegijuma i redakcije nedeljnika NIN su prošle nedelje dali otkaze, sa objašnjenjem da će svoj rad nastaviti u novom nedeljnom listu.

U saopštenju koje je prosleđeno medijima navodi se da su odluku doneli jer je nova vlasnica lista Jelena Drakulić Petrović najavila promenu koncepcije nedeljnika, ali da ih „nije uverila da (će) svoj posao moći i dalje da (obavljaju) kako su dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva“.

U međuvremenu je United Media, matična kompanija televizijskih kanala N1, Nova S, lista Danas i portala Nova.rs objavila da će uskoro pokrenuti novi nedeljni list na srpskom tržištu „u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoje poslovanje“.

NIN je jedan od najstarijih nedeljnika u Srbiji. Osnovan je u Beogradu krajem januara 1935. godine i ugašen već nakon 26 brojeva. Šesnaest godina kasnije, na Božić 1951. ponovo počinje da se štampa. Akronimu koji znači Nedeljne informativne novine kumovao je Moše Pijade. Samostalno izlazi sedam godina, da bi 1958. došao pod okrilje izdavača Politike.

Zlatno doba NIN-a bilo je od polovine sedamdesetih godina prošlog veka do 1988. U tom periodu, neka od najvećih imena, tada novinari u povoju, pisali su za ovaj nedeljnik, poput Bogdana Tirnanića, Teodora Anđelića, Slobodanke Ast, Dušana Veličkovića, a tiraž je bio (sa aspekta 21. veka) neverovatnih 180.000 primeraka.

Tagovi: timofejev, nin, ćulibrk, mališić, b92, rtv vojvodine
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE