GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aldi se snažno širi u Sjedinjenim državama, evo koja im je strategija

Aldi se snažno širi u Sjedinjenim državama, evo koja im je strategija
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2023 / 16:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Jednostavan diskont Aldi najnoviji je trgovac mješovitom robom koji je uzdrmao industriju velikim potezima.

Njemački trgovac objavio je ovaj tjedan da planira kupiti oko 400 Winn-Dixie i Harveys Supermarket lokacija diljem južnog SAD-a. Kao dio dogovora, preuzeo bi rad trgovina koje se nalaze na Floridi, Alabami, Georgiji, Louisiani i Mississippi, i staviti barem neke od njih pod imenom Aldi.

Zaključenje posla očekuje se u prvoj polovici sljedeće godine.

Aldi se već agresivno širi diljem zemlje. Ima više od 2300 trgovina u 38 država. Neovisno od akvizicije, na putu je da do kraja godine otvori 120 novih trgovina.

Predloženi dogovor dolazi dok je Krogerova akvizicija Albertsonsa vrijedna 24,6 milijardi dolara u tijeku. Tvrtke uključujući Amazon i Target
također pokušavaju osvojiti veći udio na tržištu prehrambenih proizvoda jer potrošači umorni od inflacije nastavljaju kupovati hranu i osnovne potrepštine, ali postaju štedljiviji kada je u pitanju ostala roba poput odjeće i elektronike.

Poput Trader Joe's i njemačkog rivala Lidla, Aldi se uvelike oslanja na vlastite robne marke. Oko 90% proizvoda koje nudi Aldijeva je privatna robna marka, što mu omogućuje veći opseg i niže troškove u područjima poput marketinga i opskrbnog lanca. Aldi također postaje kreativan kako bi zadržao niske troškove, uključujući smanjenje veličine poklopca za umak za tjesteninu i druge ambalaže te korištenje elektroničkih naljepnica na policama koje štede na radu i materijalima.

Kako se inflacija hladi, to bi moglo predstavljati novi izazov za Aldi - ako se kupci vrate starim navikama kao što je kupovanje u susjednim trgovinama koje mogu imati više cijene, ili se odluče za omiljenu marku žitarica ili više sorti. Također se mora utrkivati kako bi održao korak s online opcijama konkurenata, što je natjeralo Aldi da proširi preuzimanje na ulici na više trgovina.

Privatni trgovac na malo nije podijelio financijske detalje akvizicije. Ali dogovor ima velike implikacije za konkurente kojima se javno trguje, uključujući Walmart i Kroger, kao i regionalne trgovce mješovitom robom.

CNBC je razgovarao s Jasonom Hartom, izvršnim direktorom Aldija u SAD-u, o tome zašto tvrtka sklapa posao i kako vidi uklapanje Aldija u krajolik trgovine namirnicama koji se brzo mijenja. Njegovi su komentari uređeni radi sažetosti i jasnoće.

Zašto je Aldi bio zainteresiran za kupnju Winn-Dixie i Harveys Supermarketa? Zašto stjecati umjesto graditi vlastite stotine trgovina na sličnim lokacijama?

Ova nam akvizicija omogućuje brzi izlazak na tržište s kvalitetnim maloprodajnim lokacijama, izvrsnim ljudima i solidnom osnovnom djelatnošću u regiji zemlje, na jugoistoku, gdje smo već imali i doživjeli značajan rast i uspjeh, ali također vidimo mnogo više prilika i treba zadovoljiti mnogo veću potražnju potrošača.

Raditi ovo [širiti se] samostalno, organski, to je bio naš plan, i to je bila naša putanja tijekom niza godina, i na jugoistoku također. .... Ova nam akvizicija stvarno daje priliku da ubrzamo sve te planove.

Što bi kupci trebali očekivati u tim trgovinama s druge strane akvizicije?

Trenutačno procjenjujemo koje ćemo lokacije pretvoriti u Aldi format kako bismo bolje podržali zajednice kojima sada imamo priliku bolje služiti. Pretvorit ćemo značajan iznos u Aldi format nakon što se transakcija zaključi i tijekom nekoliko godina.

Za one trgovine koje ne pretvorimo, naša je namjera da značajna količina njih nastavi raditi kao Winn-Dixie i [Harveys] Supermarket trgovine.

Hoće li ljudi početi viđati neke od tih Aldijevih proizvoda na policama Winn-Dixiea u trgovinama koje ste odlučili ne pretvoriti u konverziju akvizicijom?

Svakako možemo vidjeti i zamisliti neke buduće sinergije i učenja jedni od drugih, bilo da se radi o uvidima potrošača, idejama o proizvodima, idejama za prodaju, ali u ovom trenutku jednostavno nemamo nikakve konačne planove za objavu.

Što mislite što nude vaše trgovine, a što drugi igrači Walmart, Kroger pa čak i Dollar General ne?

Imamo ograničen broj SKU-ova [jedinica za čuvanje zaliha, termin koji se koristi za opisivanje svake vrste proizvoda koje prodaje trgovac] prvenstveno i najvažnije — nekoliko tisuća SKU-ova u našim trgovinama u odnosu na našu konkurenciju koja može imati mnogo puta više — to pokreće veća količina po SKU-u, pokretačka ljestvica koja osigurava učinkovitost kako u našem poslovanju tako i za naše dobavljače.

Deseci robnih marki i veličina te male varijante istog proizvoda — rezultat toga [u konkurentskim trgovinama] su deseci tisuća proizvoda koji nisu nužno rezultat potražnje kupaca. Više je riječ o potražnji robne marke za prostorom na policama u tim trgovinama. A rezultat zapravo može frustrirati kupce prekompliciranjem iskustva kupnje. U Aldiju kupcu pojednostavljujemo to iskustvo kupnje, nudeći odličnu kvalitetu i odlične cijene.

Tagovi: Aldi, trgovina, maloprodaja, Walmart, Target, Winn-Dixie, Harveys Supermarket
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE