GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbnb najavljuje suradnju s francuskim vlastima u kontroli smještaja

Airbnb najavljuje suradnju s francuskim vlastima u kontroli smještaja
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Airbnb je u ponedjeljak najavio da će pojačati kontrolu iznajmljivača u nekoliko francuskih gradova, uključujući Pariz, signaliziravši suradnju s lokalnim vlastima u kontroli djelatnosti smještaja.

Digitalna platforma za najam smještaja poručila je da će uvesti dodatne mjere protiv iznajmljivača u Francuskoj koji ne registriraju djelatnost tu kod lokalnih vlasti.

Od ove godine Airbnb će iznajmljivačima u Parizu, Lyonu i Bordeauxu onemogućiti prijem rezervacija kratkoročnog smještaja, a mjera će biti uvedena i u drugim francuskim gradovima.

Potez se nadovezuje na apel francuskog ministarstva za stambeno zbrinjavanje digitalnim platformama da tješnje surađuju s lokalnim vlastima, uključujući i razmjenu podataka i informacija.

Pariz je zabranio najam cijele stambene nekretnine na više od 120 dana a iznajmljivači su obavezni prijavljivati podatke o najmu, napominje Reuters.

Francuska spada među najpopularnije zemlje na Airbnb-ju, koji je u Parizu, ali i drugim gradovima, uključujući Amsterdam i New York, izložen žestokim kritikama zbog bojazni da kratkoročni najam nekretnina pogoršava nestašicu stanova.

Kompanija je danas najavila i da će se uključiti u kampanju u Francuskoj za promicanje putovanja, uključujući skijališta u francuskim Alpama i regiji Haute Savoie. Vlada je zbog pandemije produljila zabranu rada žičara, što je teško pogodilo tvrtke ovisne o zimskoj sezoni.

Airbnb bilježi nagli pad rezervacija smještaja u pandemiji koronavirusa, koja je posebno teško pogodila sektor turizma i putovanja, podsjeća Reuters.

Tagovi: Airbnb, kontrola smještaja, putovanja
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE