GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agrolaguna na Vinistri s Festigiom osvojila osam medalja

Agrolaguna na Vinistri s Festigiom osvojila osam medalja
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
POREČ - Za svoja vrhunska vina Festigia, Agrolaguna je na ovogodišnjem ocjenjivanju koje uobičajeno prethodni izložbi vina Vinistra osvojila sedam zlatnih i jednu srebrenu medalju.

Zlatne medalja osvojile su svježa Malvazija Istarska Festigia 2022, Malvazija Istarska Riserva Vižinada Festigia 2016, Malvazija istarska „kasna berba“ 2019, pjenušac Blanc de Moi Festigia, Muškat ruža Festigia 2022, Castello Festigia 2020 i Riserva LV 2015 Festigia. Srebrnom medaljom odlikovana je Malvazija Istarska Riserva Akacija Festigia 2016.

Medalje nisu samo dokaz kvalitete Festigia vina, nego predstavljaju i nagrade struke za predanost kojom Agrolaguna, uz podršku Fortenova grupe, iz godine u godinu podiže ukupnu razinu kvalitete i prezentacije svojih vina.

To potvrđuje i Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, koja dodaje da nije riječ samo o predanosti tima kvaliteti, nego i o njegovoj sposobnosti da se nosi s promjenama u okruženju. „Kao najveći istarski proizvođač vina, Agrolaguna ima površinu od 630 hektara vinograda na kojima mi neprestano ulažemo u modernizaciju procesa, kako bi tržištu dali vrhunske proizvode, one koji predstavljaju najbolje od Istre. Svakim novim uspjehom rastemo i razvijamo se, a ljestvica se podiže na novu razinu. Drago nam je da možemo podijeliti našu strast prema vinu s brojnom publikom na Vinistri i veselimo se što ćemo tamo predstaviti naša nagrađena vina“ - izjavila je Nerina Zec.

Josip Barišić, Agrolagunin direktor vinarstva i proizvodnje kaže kako su osvojene medalje pokazatelj da je kompanija na dobrom putu u postavljanju novih standarda u vinskoj industriji. „Iznimno nas veseli ovaj novi veliki uspjeh naših vrhunskih vina Festigia, jer je neosporna činjenica da baš iza svih naših vina stoji veliki trud i predanost naših zaposlenika. Profesionalnost i upornost za stvaranjem izvrsnih vina proteže se kroz desetljeća, a ponosni smo što se to može osjetiti u svakom gutljaju Festigia vina što, osim naših vjernih kupaca, već tradicionalno visoko rangiraju i profesionalni ocjenjivači. Nagrade potvrđuju našu posvećenost kvaliteti, ali i potiču nas da i dalje radimo na inovacijama i unaprjeđenju naših proizvoda.“- izjavio je Josip Barišić.

Ovogodišnje izdanje Vinistre održava se od 5. do 7. svibnja 2023. u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, gdje na štandu Agrolagune sve ljubitelje dobre kapljice očekuju nagrađena vina. No, za one koji su nestrpljivi, vrata nove kušaonice Festigia u Poreču su otvorena pa najbolja Festigia vina i tamo imaju priliku kušati.

Tagovi: Agrolaguna, Vinistra, Festigia, Nerina Zec, Josip Barišić
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE