GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AdScanner i Vodafone partneri na njemačkom tržištu

AdScanner i Vodafone partneri na njemačkom tržištu
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 17:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - AdScanner zajedno s najvećim njemačkim pružateljem TV usluga, Vodafoneom osvaja njemačko tržište. Domaći startup i njemački gigant postali su strateški partneri s jednim ciljem, promijeniti način na koji se mjeri TV gledanost.

Zajedničkim snagama rade na daljnjoj optimizaciji, personalizaciji i aktivnom oblikovanju tržišta oglašavanja. AdScanner, koji je već godinama prisutan na europskom tržištu, ovim partnerstvom učvršćuje svoj položaj u Njemačkoj.

Suradnja s Vodafoneom novo je priznanje za AdScanner i jedinstveno big data rješenje za novu generaciju TV business modela koje su uz Vodafone prepoznala i tri velika međunarodna ulagača, South Central Ventures, J&T Ventures i Laughing Tuna GmbH. Financijskom injekcijom od 2,7 milijuna eura, AdScanner radi na jačanju razvojnih mogućnosti.

AdScannerovo rješenje temelji se na samostalno razvijenom algoritmu za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji sam uči i koji, u kombinaciji s korisničkim podacima iz velikog broja kabelskih i IPTV kućanstava, prikazuje ponašanje gledatelja po sekundi. Partnerstvo s Vodafoneom po prvi put omogućuje uvid u ponašanje korisnika milijuna kućanstava putem jedinstvenog rješenja, Cockpita. Postupak mjerenja TV gledanosti se također značajno razlikuje od tradicionalnih tehnika mjerenja temeljenih na panelu i, zahvaljujući velikom broju slučajeva, omogućuje integriranje raznih custom KPI-eva poput profila.

Osim TV kuća, Cockpit mogu koristiti i oglašivači i medijske agencije jer po prvi put imaju potpunu transparentnost i kontrolu nad svojim kampanjama, a sve u jednom alatu. Na taj se način TV kampanje mogu brže i efikasnije optimizirati. Isto su prepoznali naš strateški partner A1 i najveća hrvatska TV kuća, HRT, koja koristi AdScannerova rješenja.

- Interesira me kako će industrija doživjeti prve rezultate. Prve povratne informacije naših partnera su iznimno pozitivne. Nije da se to dobro odrazilo samo na naše planiranje kampanja i kontrolu reklamnog sadržaja. Ovaj je projekt važan strateški korak u budućnost - stvaramo osnovu za personalizirane oblike oglašavanja na linearnoj televiziji. Cijela reklamna industrija dobiva ovim partnerstvo – istaknuo je Gregor Gründgens, direktor brand marketinga iz Vodafonea.
- Naš je cilj nadograditi TV oglašavanje u Njemačkoj i poboljšati učinkovitost planiranja oglasnog prostora. S Vodafoneom kao partnerom, sada činimo prvi korak u tom smjeru na njemačkom tržištu. Naš algoritam za prepoznavanje video sadržaja automatski prepoznaje TV kampanje i TV sadržaj, a istovremeno generira performance grafove i analize ciljnih skupina na temelju interakcije gledatelja s TV programom. Oglašivači i trgovci u bilo kojem trenutku mogu dobiti tražene rezultate putem našeg Cockpita – dodao je Marin Ćurković, izvršni direktor i suosnivač Adscannera.
U cijeli projekt od samog su se starta uključili partneri iz različitih industrija koji su svojom ekspertizmom omogućili poboljšanje i proširenje Cockpita.
- U L’Oréalu svakodnevno testiramo nove pristupe potrošačima. AdScanner nam daje potpuno novi uvidi u stvarnu upotrebu TV-a - točno do sekunde. Za naše robne marke sada možemo detaljnije procijeniti formate i prostor koji se koriste i povećati učinkovitost do 15 posto. Ovo je vrlo obećavajuće rješenje za doba automatizacije koje počinje. Zlatno pravilo postavit ćemo na temelju novog data rješenja i u skladu s tim ćemo svoja ulaganja prilagoditi najboljim izvođačima – napomenuo je Andreas Neef, direktor za medije i programsko oglašavanje u L’Oréalu.
- Ovo partnerstvo definitivno će pomoći DAZN -u na putu da postane vodeći sportski trgovac u Njemačkoj. Naš data-driven pristup i AdScannerova strategija savršeno se nadopunjuju. Ova suradnja postavlja nove trendove na medijskom tržištu, posebno u smislu skalabilnosti, jer nam omogućuje automatsku analizu ponašanja oglašivača u pogledu potrošnje i istodobno precizno mjerenje dosega naših linearnih kanala prema pojedinačnom korisniku – nadovezao se Haruka Gruber, potpredsjednik Media DACH u DAZN -u koji je impresioniran novim rješenjem.

Tagovi: AdScanner, Vodafone, South Central Ventures, J&T Ventures, Laughing Tuna GmbH
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
INVESTICIJE
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
ZAGREB - Fortenova grupa je u gospodarstva Hrvatske i regije investirala ove godine 125 milijuna eura, a iduće planira još 130 milijuna, istaknuo je u utorak član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško na konferenciji za novinare.
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LIJEK
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LONDON - Britanski proizvođač lijekova Glaxo Smith Kline u utorak je objavio da je njegova terapija protiv covida-19 (utemeljena na antitijelima), na kojoj rade s partnerom iz Sjedinjenih Država, tvrtkom Vir Biotechnology, učinkovita protiv svih mutacija nove varijante koronavirusa - omikrona, ističući da je riječ o najnovijim podacima studije u ranoj fazi.
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
NAGRADE
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
ZAGREB - Domaća tvrtka Q osvojila je čak šest nagrada na Best Employer Brand Awards Adria natjecanju, među kojima je i nagrada za najbolji brend poslodavca u IT sektoru.
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
SPORAZUM
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
ZAGREB - GT Insurance Group će Metaverse Worldu osigurati dvije milijarde dolara kredita i jamstava, pružajući profesionalna i sigurna jamstva za sva ulaganja Metaverse Worlda.
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
TERET
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
LUXEMBOURG - Pandemija covida 19 teško je pogodila zračni prijevoz putnika u 2020. godini, a smanjen je i prijevoz tereta, iako daleko blaže, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE