GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas najavljuje prodaju Reeboka

Adidas najavljuje prodaju Reeboka
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 19:32
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u utorak da bi mogao prodati ili izdvojiti u zasebnu tvrtku marku Reebok, signaliziravši popuštanje ulagačima koji su upozoravali na slabe rezultate američke tvrtke u proteklim godinama.

Adidas je odlučio krenuti u prodaju Reeboka u sklopu petogodišnje strategije koju će predstaviti 10. ožujka, paralelno s poslovnim izvješćem za 2020. godinu.

U poslovnom izvješću za prvo ovogodišnje tromjesečje Reebok će biti označen kao prekinut dio Adidasovog poslovanja.

"Reebok i Adidas moći će znatno bolje ostvariti svoj potencijal rasta neovisno jedan o drugome", naveo je izvršni direktor Kasper Rorsted u priopćenju.

Anonimni izvor u bankarskim krugovima rekao je da bi Reebok mogao biti prodan za oko milijardu eura.

Adidas je kupio Reebok 2006. godine za 3,8 milijardi američkih dolara, ali su investitori od njih opetovano tražili da ga se riješe, ukazujući na slabe poslovne rezultate.

U trećem tromjesečju prošle godine Reebokovi su prihodi pali sedam posto, na 403 milijuna eura, nakon 44-postotnog pada u prethodna tri mjeseca.

U 2019. Adidas je otpisao gotovo polovinu Reebokove vrijednosti u odnosu na godinu ranije, spustivši je na 842 milijuna eura.

Njemačka je tvrtka u međuvremenu uspjela ublažiti Nikeovu dominaciju u SAD-u, oslanjajući se na vlastiti brend i na suradnju sa slavnima, poput Kanyea Westa, Beyonce i Pharrella Williamsa.

U studenome Adidas je objavio da očekuje pad prihoda u 2020. budući da je opetovano uvođenje mjera zatvaranja u Europi neutraliziralo oporavak u Kini i snažnu potražnju za opremom za trčanje i proizvodima koje je dizajnirala Beyonce.

Tagovi: Adidas, Reebok, Kanye West, Beyonce, Pharrell Williams
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE