GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas najavljuje prodaju Reeboka

Adidas najavljuje prodaju Reeboka
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 19:32
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u utorak da bi mogao prodati ili izdvojiti u zasebnu tvrtku marku Reebok, signaliziravši popuštanje ulagačima koji su upozoravali na slabe rezultate američke tvrtke u proteklim godinama.

Adidas je odlučio krenuti u prodaju Reeboka u sklopu petogodišnje strategije koju će predstaviti 10. ožujka, paralelno s poslovnim izvješćem za 2020. godinu.

U poslovnom izvješću za prvo ovogodišnje tromjesečje Reebok će biti označen kao prekinut dio Adidasovog poslovanja.

"Reebok i Adidas moći će znatno bolje ostvariti svoj potencijal rasta neovisno jedan o drugome", naveo je izvršni direktor Kasper Rorsted u priopćenju.

Anonimni izvor u bankarskim krugovima rekao je da bi Reebok mogao biti prodan za oko milijardu eura.

Adidas je kupio Reebok 2006. godine za 3,8 milijardi američkih dolara, ali su investitori od njih opetovano tražili da ga se riješe, ukazujući na slabe poslovne rezultate.

U trećem tromjesečju prošle godine Reebokovi su prihodi pali sedam posto, na 403 milijuna eura, nakon 44-postotnog pada u prethodna tri mjeseca.

U 2019. Adidas je otpisao gotovo polovinu Reebokove vrijednosti u odnosu na godinu ranije, spustivši je na 842 milijuna eura.

Njemačka je tvrtka u međuvremenu uspjela ublažiti Nikeovu dominaciju u SAD-u, oslanjajući se na vlastiti brend i na suradnju sa slavnima, poput Kanyea Westa, Beyonce i Pharrella Williamsa.

U studenome Adidas je objavio da očekuje pad prihoda u 2020. budući da je opetovano uvođenje mjera zatvaranja u Europi neutraliziralo oporavak u Kini i snažnu potražnju za opremom za trčanje i proizvodima koje je dizajnirala Beyonce.

Tagovi: Adidas, Reebok, Kanye West, Beyonce, Pharrell Williams
PROČITAJ I OVO
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
REAKCIJE
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
ZAGREB - Pozdravljamo odluku Uprave Podravke d.d. i Mirovinskih fondova da pošalju ponudu za kupnju Fortenovinog poljoprivrednog sektora. Također čestitamo i na odluci Fortenove da isti proda upravo Podravki d.d., naveli su u priopćenju.
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
INVESTICIJE
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
KOPER - Luka Koper ipak je u ponovljenoj javnoj nabavi izabrala izvođača za izgradnju zgrade putničkog terminala. Jedini od pet ponuditelja koji će radove izvesti u okviru raspoloživih sredstava je koperska tvrtka Makro 5 gradnja.
Rekordna godina za Aegean Airlines
REKORDI
Rekordna godina za Aegean Airlines
ATENA - Grčka zrakoplovna kompanija Aegean Airlines objavila je da podaci za drugo tromjesečje ukazuju na rekordnu godinu za ovu kompaniju.
Deutsche Bahn u dodatnim problemima zbog Eura
PROBLEMI
Deutsche Bahn u dodatnim problemima zbog Eura
FRANKFURT - Njemački željeznički prijevoznik Deutsche Bahn zagrizao je više nego što je mogao prožvakati s nogometnim prvenstvom Euro 2024., rekao je u petak ministar prometa Volker Wissing.
Mlinar će uskoro dobiti novog vlasnika
NOVI VLASNIK
Mlinar će uskoro dobiti novog vlasnika
ZAGREB - Mlinar Grupa je s prihodima od 163,3 milijuna eura u 2023. godini iza sebe ostavila sve glavne konkurente budući da je drugi Pan-Pek ostvario tri puta manje prihode, od 53,7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE