GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda

Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
RASPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 19:41
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je rasprodaju preostalih proizvoda iz asortimana Yeezy proizašlih iz suradnje s kontroverznim reperom Kanye Westom.

Adidas se razišao s Westom 2022. nakon što je glazbenik i dizajner dao nekoliko izjava koje su percipirane kao antisemitske, što je dovelo do znatnih gubitaka za tvrtku.

Dugo se nije znalo hoće li preostale zalihe biti prodane. Dva dijela su sada prodana, a sljedeći slijedi. Adidas je najavio prekid prodaje krajem godine.

Proizvodi će biti dostupni samo na internetu, objavio je Adidas u ponedjeljak u gradu Herzogenaurachu na jugu Njemačke gdje mu je sjedište.

Tvrtka je prije nekoliko tjedana rekla da će ove godine na tržište lansirati više Yeezy proizvoda po cijenama koje pokrivaju troškove. To bi značilo ukupnu prodaju od oko 250 milijuna eura (270 milijuna dolara). Prema Adidasu, ovo bi daljnje značajne otpise učinilo nepotrebnim.

U 2022. Adidas je ostvario prodaju od 1,2 milijarde eura s većinom svojih dizajnerskih proizvoda visoke cijene. U međuvremenu se strahovalo od gubitka poslovnog rezultata u slučaju otpisivanja većih stavki.

Prodaja u 2023. godini ostvarila je prihod od ukupno 750 milijuna eura.

Prema tvrtki, značajni iznosi prihoda donirani su organizacijama koje vode kampanju protiv diskriminacije i mržnje, uključujući rasizam i antisemitizam.

Adidas sada pretpostavlja da će morati otpisati samo manje artikle u rasponu od dvoznamenkastih milijuna eura, poput oštećene robe ili proizvoda koji su dostupni samo u pojedinačnim veličinama.

Tagovi: Adidas, Yeezy, Kanye West
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE