GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani

ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI) je u trećem tromjesečju ove godine ostvario 89,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 20,1 milijun kuna ili 29 posto više nego u istom razdoblju lani, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.

Takav rezultat je, kažu u ACI-ju, ostvaren zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju, najvišim standardima zaštite u marinama, ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica.

Ističu da je riječ o rezultatu na razini trećeg kvartala rekordne 2019., kada je ACI imao prihod od 88,7 milijuna kuna.

Od značajnijih ulaganja tijekom ove godine navode rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, za što je tijekom 2021. utrošeno 19,8 milijuna kuna, zatim uređenje uredskih i charter prostorija te sidrenog sustava gatova u ACI marini Vodice od 1,9 milijuna kuna.

Navode i podmorske preglede, sanaciju i održavanje sidrenih sustava i gatova u ACI marini Skradin od 1,1 milijun kuna i druga ulaganja s ciljem podizanja standarda i kvalitete u marinama.

Direktor ACI-ja Kristijan Pavić rekao je da su u toj tvrtki, promatrajući rezultate, posebice rezultate trećeg kvartala, izuzetno zadovoljni.

"Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019.," rekao je.

Naglasio je da završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme iduće sezone, spomenuvši pritom cjelovitu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli i nove investicije, započete nakon sezone - u marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna i Vodice.

"Sve navedeno, kao i novi projekti koji su pokrenuti tijekom godine, ukazuje na dinamično razdoblje u kojem se ACI nalazi,“ kazao je Pavić.

Iz ACI-ja podsjećaju da su zajedno s tvrtkom Gitone Kvarner, koja je dio poznate Lurssen grupacije, ove godine osnovali zajedničku tvrtku ACI-GITONE d.o.o.

Ta se tvrtka javila na natječaj za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci, buduće ACI marine Rijeka, što je najveći i najznačajniji nautički projekt u povijesti Hrvatske, poručili su.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, hrvatski turizam, Kristijan Pavić, Porto Baroš, ACI marina Rijeka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE