GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani

ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI) je u trećem tromjesečju ove godine ostvario 89,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 20,1 milijun kuna ili 29 posto više nego u istom razdoblju lani, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.

Takav rezultat je, kažu u ACI-ju, ostvaren zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju, najvišim standardima zaštite u marinama, ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica.

Ističu da je riječ o rezultatu na razini trećeg kvartala rekordne 2019., kada je ACI imao prihod od 88,7 milijuna kuna.

Od značajnijih ulaganja tijekom ove godine navode rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, za što je tijekom 2021. utrošeno 19,8 milijuna kuna, zatim uređenje uredskih i charter prostorija te sidrenog sustava gatova u ACI marini Vodice od 1,9 milijuna kuna.

Navode i podmorske preglede, sanaciju i održavanje sidrenih sustava i gatova u ACI marini Skradin od 1,1 milijun kuna i druga ulaganja s ciljem podizanja standarda i kvalitete u marinama.

Direktor ACI-ja Kristijan Pavić rekao je da su u toj tvrtki, promatrajući rezultate, posebice rezultate trećeg kvartala, izuzetno zadovoljni.

"Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019.," rekao je.

Naglasio je da završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme iduće sezone, spomenuvši pritom cjelovitu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli i nove investicije, započete nakon sezone - u marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna i Vodice.

"Sve navedeno, kao i novi projekti koji su pokrenuti tijekom godine, ukazuje na dinamično razdoblje u kojem se ACI nalazi,“ kazao je Pavić.

Iz ACI-ja podsjećaju da su zajedno s tvrtkom Gitone Kvarner, koja je dio poznate Lurssen grupacije, ove godine osnovali zajedničku tvrtku ACI-GITONE d.o.o.

Ta se tvrtka javila na natječaj za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci, buduće ACI marine Rijeka, što je najveći i najznačajniji nautički projekt u povijesti Hrvatske, poručili su.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, hrvatski turizam, Kristijan Pavić, Porto Baroš, ACI marina Rijeka, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Njemačka sklapa ugovore s tvrtkama o zaštiti klime
KLIMA
Njemačka sklapa ugovore s tvrtkama o zaštiti klime
BERLIN - Njemačka će iduće godine sklopiti ugovore o zaštiti klime s industrijskim tvrtkama, kako bi podržala prelazak na čistiju proizvodnju i prelazak na vodik, rekao je danas ministar gospodarstva Robert Habeck.
#DPOconference2022: Prva konferencija namijenjena službenicima za zaštitu podataka
KONFERENCIJE
#DPOconference2022: Prva konferencija namijenjena službenicima za zaštitu podataka
RIJEKA - U Rijeci je održana godišnja edukacija službenika za zaštitu podataka u organizaciji Centar Feralis kao HR predstavnika u Europskoj federaciji službenika za zaštitu podataka (EFDPO) pod nazivom #DPOconference2022
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ISPRIČAO SE
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ZAGREB - Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je ispriku javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorificira pedofiliju.
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
PROGNOZE
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
BERLIN - Njemački proizvođač sportske obuće i odjeće Adidas ostao je na samo tri od sedam sponzoriranih momčadi na svjetskom nogometnom prvenstvu, no kompanija ostaje pri svojim prognozama prodaje za vrijeme turnira, rekao je Adidasov glasnogovornik nakon ispadanja Njemačke.
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
PLANOVI
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
BEOGRAD - Konferencija CEO Summit Belgrade, u organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku sedmičnika NIN, okupila je poslovnu elitu i predstavnike velikih međunarodnih institucija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE