GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI s rekordnim prihodima u 2022.

ACI s rekordnim prihodima u 2022.
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 15:24
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Nacionalni lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI) u 2022. ostvario je rekordnih 250 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 34,7 milijuna kuna ili 16 posto više nego prethodne godine te gotovo udvostručio neto dobit, koja je dosegnula 25,6 milijuna kuna.

Prema nerevidiranom izvješću o rezultatima poslovanja objavljenom na Zagrebačkoj burzi, EBITDA te tvrtke je lani dosegla 101 milijun kuna, što je 21 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Neto dobit, pak, porasla je 92 posto, na 25,6 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u 2022. iznosili su 238,7 milijuna kuna te su za 33,1 milijuna viši u odnosu na 2021. Pritom su prihodi rasli u svim marinama, a najviše prihodi od usluge dnevnog i godišnjeg veza.

ACI je tijekom 2022. u sustav marina uložio 58,4 milijuna kuna, a ulaganja su, naglašavaju, rezultirala povećanjem prihoda.

U u rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula prethodne je godine uloženo 25 milijuna kuna, a u 2022. su u toj marini prihodi rasli za više od 5,2 milijuna kuna.

Uloženo je i u djelomičnu rekonstrukciju marine Dubrovnik, kao i u adaptaciju apartmana u marinama Rab i Milna te u druge infrastrukturne radove.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić ocijenio je da je poslovna 2022. bila izazovna, posebice s obzirom na potrebu balansiranja učinaka rasta inflacije te rasta troškova energenata, roba i usluga, ali i povećanog obujma posla u marinama.

"Ovogodišnji poslovni rezultati odraz su dugogodišnjeg zajedničkog rada i truda svih naših kolega te odluka koje smo zajedno donosili,“ rekao je i dodao da je usuglašen u plan poslovanja za sljedeću godinu te očekuju nastavak povećane potražnje i stabilnog poslovanja“, poručio je.

Pavić je još najavio da će ACI u 2023. težiti daljnjem ostvarenju postavljenih ciljeva, ponajprije nastavku ulaganja u marine, s posebnim naglaskom na izgradnju ACI marine Rijeka, koju će graditi tvrtka ACI – GITONE.

Do kraja 2023. planira se donošenje Strategije održivog razvoja ACI-ja do 2027., koja će sadržavati akcijske planove i strateške ciljeve - unapređenje kvalitete usluga i nove akvizicije, a najvažniji fokus ostaje na aktivnostima za produljenje koncesijskih ugovora.

Tagovi: kompanija ACI, Kristijan Pavić, Adriatic Croatia International Club, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE