GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: Prvi kvartal donio obećavajuće signale za središnju turističku sezonu

ACI: Prvi kvartal donio obećavajuće signale za središnju turističku sezonu
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2022 / 12:51
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Adriatic Croatia International (ACI) u prvom tromjesečju ove godine uložio je više od 24 milijuna kuna u strateške investicije i u infrastrukturne projekte u ACI marinama Dubrovnik, Trogir, Rab i Milna, Žut i Piškera, izvijestili su u petak iz te tvrtke.

Iz ACI-ja navode da su širenje portfelja marina i definiranje planova za razvoj dodatnih usluga ključni aspekti poslovanja u prvom kvartalu 2022.

Ističu da su, prema financijskom izvješću za prvo tromjesečje ove godine, u tom razdoblju ostvareni poslovni prihodi od 35 milijuna kuna te da su u odnosu na isto razdoblje lani rasli za 2 milijuna kuna.

EBITDA za prva tri mjeseca iznosi 10,7 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju 2021. bila 9,4 milijuna kuna. Neto gubitak razdoblja. pak, iznosio je 5,66 milijuna kuna, što je za 1,75 milijuna manje nego u istom razdbolju godinu ranije.

Podsjećaju da je jedan od ključnih prioriteta ACI-ja u prošloj je godini bilo upravo unaprjeđenje infrastrukture naglašavajući da se to očitovalo i u ukupnim strateškim investicijama od 44 milijuna kuna.

Tvrtka je s pozitivnim trendom nastavila i u 2022. te je ACI u prvom kvartalu ove godine u izvrsnost marina uložio 16,6 milijuna kuna više nego u istom razdoblju prošle godine, kada su strateške investicije iznosile 7,5 milijuna kuna.

Navode da je ublažavanjem mjera za poslovne partnere čija se djelatnost provodi unutar marina realiziran značajan rast prihoda od najamnina od 1,1 milijuna kuna ili 31 posto više nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi mjesečnog veza porasli za 21 posto.

Dnevni vez je na istoj razini kao i u prvom kvartalu 2021., što, kažu, predstavlja obećavajuću najavu za nadolazeću sezonu.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić rekao je da je početak godine obilježen rastućim optimizmom u vezi sa sezonom koja se planira na razini predpandemijskih godina.

Unatoč nestabilnoj geopolitičkoj situaciji na istoku Europe, ostvareni financijski rezultati pokazuju stabilnost poslovanja i uobičajenu dinamiku za turistički i nautički sektor, kazao je.

Pavić je naglasio da je produljenje trajanja koncesijskih ugovora, kao preduvjet daljnjeg razvoja, i dalje u fokusu promišljanja menadžmenta tvrtke te u da idućem razdbolju očekuju rješavanje tog ključnog pitanja.

Dodao je da sve ACI-jeve koncesije, osim sidrišta Žut te marine „Veljko Barbieri“ u Slanom, istječu 2030. te da je u idućem razdoblju nužno riješiti pitanje produljenja ugovora o koncesijama, s obzirom da je to ograničavajući faktor pri strateškom razvoju poslovanja i širenju portfelja.

Tagovi: kompanija ACI, Kristijan Pavić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
LETOVI
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
MOSTAR - Zrakoplov na izravnome letu iz SAD-a prvi put je u povijesti sletio u zračnu luku u Mostaru koja inače opstaje zahvaljujući charterima jer nema redovitih izravnih letova.
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
KAŠNJENJE
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
ZAGREB - U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno su kasnili dvije godine, piše u nedjelju Jutarnji list, navodeći da je puž doslovno 10 puta brži jer dok HŽ elektrificira 800 metara pruge taj mekušac prijeđe čak 8700 metara.
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
PUTNICI
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
SPLIT - U splitskoj se zračnoj i gradskoj luci i ovoga vikenda nastavlja trend velikog broja putnika i zrakoplova, a na Resniku krajem mjeseca očekuju i drugog milijuntnog putnika.
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
AGONIJA
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
ZAGREB - Trgovački sud u Splitu obustavio je predstečajni postupak nad Brodograđevnom industrijom Split. Postane li ova odluka pravomoćna, tvrtka Brodosplit u vlasništvu Tomislava Debeljaka otići će u stečaj, piše u petak Večernji list, navodeći da bi stečaj značio zatvaranje škvera.
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
U PLUSU
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa zaključila je drugo tromjesečje ove godine s neto dobiti od 259 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE