GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - ACI je u prvom kvartalu zabilježio rast fizičkih pokazatelja od 7 tisuća brod dana što čini 2% više brod dana u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem zabilježenih pokazatelja od usluge godišnjeg veza, ponajprije u marini Rovinj koja je u usporednom razdoblju bila zatvorena.

U izvještajnom razdoblju ostvaren je negativan neto financijski rezultat u iznosu od 6 milijuna kuna, što je za 4,2 milijuna kuna slabiji rezultat u odnosu na usporedno razdoblje. Poslovanje Društva je i dalje opterećeno visokim stopama amortizacije zbog trajanja ugovora o koncesiji, posebno je to vidljivo na ulaganjima u marinu Rovinj što je utjecalo i na povećanje rashoda. EBITDA iznosi 11,5 milijuna kuna te je za 1% veća u odnosu na usporedno razdoblje.

Fizički pokazatelji u metar danima sličnih su kretanja kao i brod dani, na razini sustava također je zabilježen rast od 3%. Temeljem prikazanih fizičkih pokazatelja proizlazi da je prosječna dužina plovila na vezu u ACI marinama 11,44 metara (2019:11,35). Na dan 31. ožujka 2020. godine u marinama je boravilo 3.363 plovila što u odnosu na isti dan usporednog razdoblja, kada ih je bilo 3.314, čini 49 plovila više.

Zabilježeno je povećanje prihoda od prodaje za 1,2 milijuna kuna ili 4% više u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem aktivnosti u marini Rovinj sa ostvarenjem od 1,2 milijuna kuna. Slijedom navedenog, ukoliko se izuzme ostvarenje marine Rovinj, prihodi od prodaje na razini su ostvarenja usporednog perioda.

Kao što je ranije navedeno, na rast prihoda od prodaje utjecalo je povećanje ostvareno u marini Rovinj za 1,2 milijuna kuna prvenstveno povećanjem prihoda od usluge godišnjeg veza za 0,7 milijuna kuna te od usluge zakupa za 0,5 milijuna kuna. Po ostalim marinama nisu zabilježena značajnija kretanja te su rezultati u apsolutnom broju slični ostvarenju u usporednom periodu. U izvještajnom razdoblju zabilježeni su i prihodi od prodaje za poslovnu jedinicu ACI SAIL, od čijih aktivnosti je Društvo očekivalo znatnije povećanje prihoda od prodaje, a što je u onom trenutku usporeno uslijed situacije s epidemijom COVIDA-19.

Ukupni poslovni prihodi porasli su za 1 milijun kuna ili 3% više u odnosu na usporedno razdoblje od čega su prihodi od prodaje porasli za 1,2 milijuna kuna, dok je od ostalih poslovnih prihoda zabilježeno smanjenje za 0,2 milijuna kuna. Istovremeno poslovni rashodi bilježe rast od 4,8 milijuna kuna ili 13% u odnosu na usporedno razdoblje.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, ACI marina Rovinj, ACI marina Umag, Kristijan Pavić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE