GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - ACI je u prvom kvartalu zabilježio rast fizičkih pokazatelja od 7 tisuća brod dana što čini 2% više brod dana u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem zabilježenih pokazatelja od usluge godišnjeg veza, ponajprije u marini Rovinj koja je u usporednom razdoblju bila zatvorena.

U izvještajnom razdoblju ostvaren je negativan neto financijski rezultat u iznosu od 6 milijuna kuna, što je za 4,2 milijuna kuna slabiji rezultat u odnosu na usporedno razdoblje. Poslovanje Društva je i dalje opterećeno visokim stopama amortizacije zbog trajanja ugovora o koncesiji, posebno je to vidljivo na ulaganjima u marinu Rovinj što je utjecalo i na povećanje rashoda. EBITDA iznosi 11,5 milijuna kuna te je za 1% veća u odnosu na usporedno razdoblje.

Fizički pokazatelji u metar danima sličnih su kretanja kao i brod dani, na razini sustava također je zabilježen rast od 3%. Temeljem prikazanih fizičkih pokazatelja proizlazi da je prosječna dužina plovila na vezu u ACI marinama 11,44 metara (2019:11,35). Na dan 31. ožujka 2020. godine u marinama je boravilo 3.363 plovila što u odnosu na isti dan usporednog razdoblja, kada ih je bilo 3.314, čini 49 plovila više.

Zabilježeno je povećanje prihoda od prodaje za 1,2 milijuna kuna ili 4% više u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem aktivnosti u marini Rovinj sa ostvarenjem od 1,2 milijuna kuna. Slijedom navedenog, ukoliko se izuzme ostvarenje marine Rovinj, prihodi od prodaje na razini su ostvarenja usporednog perioda.

Kao što je ranije navedeno, na rast prihoda od prodaje utjecalo je povećanje ostvareno u marini Rovinj za 1,2 milijuna kuna prvenstveno povećanjem prihoda od usluge godišnjeg veza za 0,7 milijuna kuna te od usluge zakupa za 0,5 milijuna kuna. Po ostalim marinama nisu zabilježena značajnija kretanja te su rezultati u apsolutnom broju slični ostvarenju u usporednom periodu. U izvještajnom razdoblju zabilježeni su i prihodi od prodaje za poslovnu jedinicu ACI SAIL, od čijih aktivnosti je Društvo očekivalo znatnije povećanje prihoda od prodaje, a što je u onom trenutku usporeno uslijed situacije s epidemijom COVIDA-19.

Ukupni poslovni prihodi porasli su za 1 milijun kuna ili 3% više u odnosu na usporedno razdoblje od čega su prihodi od prodaje porasli za 1,2 milijuna kuna, dok je od ostalih poslovnih prihoda zabilježeno smanjenje za 0,2 milijuna kuna. Istovremeno poslovni rashodi bilježe rast od 4,8 milijuna kuna ili 13% u odnosu na usporedno razdoblje.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, ACI marina Rovinj, ACI marina Umag, Kristijan Pavić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
PROMJENE
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
NEW YORK - Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti izgubio je titulu najprometnijeg u svijetu nakon 23 godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE