GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
KLIMATSKE PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 10:44
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), kao prvo udruženje stručnjaka u Republici Hrvatskoj koje se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika, u svoje je članstvo uključio Adriatic Croatia International Club – ACI d.d.

Nacionalni nautički lanac Republike Hrvatske prepoznat je kao jedan od ključnih aktera hrvatskog turizma koji za cilj ima implementaciju održivijih poslovnih modela te digitalizacije i provođenje energetske transformacije nautičkog sektora čitave regije. Briga za očuvanje ekosustava i odgovorno gospodarenje okolišem zajedničke su vrijednosti kojima streme i IICA i ACI kao najnoviji član Instituta. U godinama koje slijede kroz zajedničko će djelovanje dvije strane integrirati nove klimatske ciljeve u kontekstu ostvarenja održivijih poslovnih modela te naposljetku očuvanja planeta.

ACI d.d. kao lider na nautičkom tržištu Hrvatske i Mediterana te Društvo od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku kroz koncesijski model gospodari s 22 lokacije diljem jadranske obale, od Umaga na krajnjem sjeveru pa sve do Dubrovnika na jugu. Također, nacionalni nautički lanac je i regionalni predvodnik u digitalnoj transformaciji i zelenoj tranziciji u nautičkom turizmu, a članstvom u Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), kompanija dodatno učvršćuje svoju stratešku usmjerenost prema zelenoj tranziciji i okolišnoj održivosti turizma Republike Hrvatske.

„S obzirom na to da upravljamo jednim od najvažnijih resursa kojima naša država raspolaže, odgovornost koju snosimo neusporedivo je veća u odnosu na druge kompanije. Održivi razvoj te integriranje ESG kriterija za nas ne predstavlja samo trend za jačanje imidža, već apsolutni imperativ u svim segmentima našeg poslovanja. Takvom smo cilju posvećeni već duže vrijeme na svim poslovnim razinama, te sukladno tome, u suradnji s akademskom i stručnom zajednicom razvijamo visokotehnološka rješenja s ciljem, ne samo očuvanja čistoće mora i okoliša, već i s ciljem stvaranja zelenijih, održivijih i učinkovitijih modela gospodarenja pomorskim dobrom, upravo za generacije koje dolaze poslije nas“, istaknuo je dr. sc. Ivan Herak, član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse, ACI d.d.

„Vjerujemo kako će upravo ACI d.d. svojim educiranim pristupom, pa i u području ESG-a, uspjeti promicati održivije prakse, a njegovim pridruživanjem Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA) ostvaruje se ulaganje u održivost i cirkularnu ekonomiju koja od svih dionika zahtijeva povezivanje i jačanje suradnje, otvoreni dijalog te stalnu edukaciju. Zahvaljujemo ACI d.d. na ukazanom povjerenju da će upravo kroz zajednicu našeg članstva u svakom trenutku biti na „pravom mjestu“ za najnovije informacije, edukacije i usmjerenja prema postizanju zajedničkog cilja razvoja našeg gospodarstva uz očuvanje okoliša i klime, našeg mora i bioraznolikosti te postizanje potpune klimatske neutralnosti do 2050. godine“, istaknula je Marija Pujo Tadić, predsjednica IICA-e.

ACI d.d. već sada aktivno sudjeluje u provedbi Europskog zelenog plana, Strategije održivog razvoja hrvatskog turizma te ostalih strateških dokumenata. Jedan je od ključnih aktera domaćeg turizma, a uz članstvo u IICA-i kompanija će nastaviti kontinuirano voditi računa o brizi za održivije i odgovornije očuvanje ekosustava te pravovremeno implementirati nove održive prakse prilikom gospodarenja jednim od najvrjednijih resursa društva – morem.

Tagovi: Međunarodni institut za klimatske aktivnosti, aci, herak, klima, klimatske promjene, održivost
PROČITAJ I OVO
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
ODLAZAK
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
LJUBLJANA - Koparska logistička tvrtka Intereuropa, u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, nakon 25 godina povlači se s Ljubljanske burze. O prijedlogu za povlačenje dioničari će odlučivati na skupštini 16. svibnja, a otpremnina za istisnute dioničare iznosit će 1,57 eura po dionici prema prijedlogu uprave i nadzornog odbora.
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
PROBLEMI
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
ZAGREB - Poznati trgovački lanac proglašen je krivim i kažnjen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje ljudi.
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
POTEZI
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnik Ivo Boscarol postao je 10-postotni vlasnik C-Astrala. Udio je otkupio od suosnivača Marka Peljhana, koji ostaje partner, a istovremeno preuzima i upravljanje drugom Boscarolovom tvrtkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE