GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari s Aluminijem ne finaliziraju

Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari s Aluminijem ne finaliziraju
UPORNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 08:11
Autor: SEEbiz / Klix.ba
MOSTAR - Predsjednik M.T. Abraham Group Amir Gross Kabiri večeras je u Mostaru održao sastanak s radnicima mostarskog Aluminija kako bi im odgovorio na sva njihova pitanja, a posebno u vezi s ugovorom o lizingu.

''Abraham grupacija i njeni partneri spremni su odmah započeti sprovođenje strateškog plana prema predloženom sporazumu’’, kazali su iz te grupacije.

Regionalni direktor MT Abraham grupe Marko Laco kaže kako je večerašnji sastanak u Mostaru s radnicima Aluminija održan s ciljem da ih se upozna s ponudom Abraham grupacije i procesom vraćanja na njihova radna mjesta, te vrati nada svim radnicima koji su je već pomalo nažalost počeli gubiti.

''Proces traje već nekih 8 mjeseci od koji je gospodin Kabiri pola tog vremena proveo upravo u Mostaru. Bio je prisutan u najkritičnijim fazama kada su se donosile krucijalne, ključne odluke i ono što je bitno da danas svi djelatnici se uvjere da gospodin Kabiri i MT Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari ne finaliziraju na ovaj ili na ona način'', kaže Laco.

Naglasak je kako ističe na finaliziraju, a kako pojašnjava administrativni problemi se rješavaju.

''Već smo rekli da naš bosanskohercegovački pravni tim već aktivno radi desetak dan na uklanjanju nesuglasica i pravnih iregularnosti koje su uočene bile od strane Vlade federacije BiH. Ja im se stvarno moram zahvaliti ovaj put što su nam dali do znanja da imamo nekih iregularnosti. Dakle novi ispravljeni ugovor ide ponovno službenim putem vladi Federacije i našim predstavnicima koji će onda sa nama nastaviti proceduru i očekujemo da ćemo u skorom vremenskom periodu imati ugovor potpisan'', kazao je Laco.


Predsjednik malih dioničara Aluminija Samir Anić ističe kako je ovaj sastanak vratio nadu radnicima.

''Činjenica da se vraća za godinu dana 230 ljudi je fenomenalna, sve drugo nije važno. Dakle 230 obitelji neće otići u Njemačku, Irsku ili bilo gdje drugo. Ostat će u Mostaru i prehranjivat će svoje obitelji'', kazao je Anić.

Tagovi: Abraham Group, Aluminij Mostar, Amir Gross Kabiri, Marko Laco, Aluminij
PROČITAJ I OVO
Vjekoslav Majetić predstavlja Hrvatsku na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine
NATJECANJE
Vjekoslav Majetić predstavlja Hrvatsku na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine
ZAGREB – Ovoga četvrtka u Monacu će osmeročlani stručni žiri globalnog programa EY Poduzetnik godine, kojeg organizira konzultantsko-revizorska tvrtka EY, proglasiti novog EY Svjetskog poduzetnika godine.
A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge
INVESTICIJE
A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge
BEOGRAD - Posle 16 godina poslovanja u Srbiji, investiranja u mobilnu mrežu i optičku infrastrukturu za povezivanje baznih stanica, kompanija A1 Srbija ubrzava izgradnju vlastite optičke mreže sa ciljem da korisnicima u 2024. pruži i fiksne servise i usluge.
Inditex: Skok kvartalnih prihoda i dobiti
UZLET
Inditex: Skok kvartalnih prihoda i dobiti
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.
Abazović: U Crnu Goru stiže i hotelski brend Crowne Plaza
HOTELI
Abazović: U Crnu Goru stiže i hotelski brend Crowne Plaza
PODGORICA - Najvažnija stvar za naš budući razvoj u turizmu je da imamo svjetske brendove i da budemo dio ukupne svjetske mape turizma.
Dioničarima Triglava 2,5 eura dividende
DIVIDENDA
Dioničarima Triglava 2,5 eura dividende
LJUBLJANA - Dioničari Zavarovalnice Triglav podijelit će 56,8 milijuna eura bilančne dobiti, što po dionici iznosi 2,5 eura bruto. Dividenda će biti isplaćena 21. lipnja. Dobra polovica prošlogodišnje neto dobiti, koja je iznosila 110,5 milijuna eura, tako će biti raspoređena za dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE