GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abbottov test koji bi mogao preokrenuti priču oko koronavirusa

Abbottov test koji bi mogao preokrenuti priču oko koronavirusa
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 07:53
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Abbott Laboratories razvio je koronavirusni test kojim se može utvrditi je li netko zaražen za samo pet minuta, a toliko je mali i prenosiv da se može koristiti u gotovo svim zdravstvenim ustanovama.

Proizvođač medicinskih proizvoda planira isporučiti 50.000 testova dnevno počevši od 1. travnja, rekao je John Frels, potpredsjednik za istraživanje i razvoj u Abbott Diagnostics. Molekularni test traži fragmente gena koronavirusa koji se mogu otkriti u samo pet minuta kada je prisutan na visokim razinama. Temeljna potraga za konačnim isključenjem infekcije može potrajati i do trinaest minuta, rekao je.

Sjedinjene Države su se potrudile pružiti dovoljno testova za otkrivanje koronavirusa, čak i ako epidemija prijeti da će preplaviti bolnice u New Yorku, Kaliforniji, Washingtonu i drugim regijama. Nakon što su u početku ograničili testiranje na ljude visokog rizika i problema s testom koji su osmislili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, američki regulatori požurili su dijagnostiku vodećih svjetskih kompanija za komercijalno testiranje.

"Ovo će zaista pružiti izvanrednu priliku osobama koje njeguju mnoštvo pacijenata, onima kojima treba dijagnosticirati puno infekcija", rekao je Frels.

"Klinika će taj rezultat moći brzo provjeriti, dok pacijent čeka."

Tehnologija se temelji na Abbottovoj platformi ID Now sa sjedištem u Illinoisu, najčešćem testu hitne njege koji je trenutno dostupan u SAD-u, s više od 18.000 jedinica raspoređenih u cijeloj zemlji. Široko se koristi za otkrivanje gripe, strep grla i respiratornog sincicijskog virusa, uobičajenog elementa koji izaziva simptome nalik prehladi.

Tagovi: Abbott Laboratories, koronavirus, test na koronavirus, John Frels, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE