GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

A1 Hrvatska u devet mjeseci s porastom prihoda i operativne dobiti

A1 Hrvatska u devet mjeseci s porastom prihoda i operativne dobiti
POZITIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 10:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - A1 Hrvatska prvih devet mjeseci ove godine završio je s porastom ukupnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 3,4 posto, na 347,8 milijuna eura, dok je operativna dobit od 130,9 milijuna eura viša za četiri posto, doznaje se u srijedu iz te kompanije.

Financijski rezultati tvrtke A1 Hrvatska objavljeni su u sklopu rezultata poslovanja matične A1 Telekom Austria Grupe u Beču, pri čemu iz A1 Hrvatske ističu da je rast ukupnih prihoda podržan rastom korisničke baze, kao i 22 postotnim rastom prihoda od ICT usluga te prihodima od posjetitelja u roamingu.

Ulaganja su u devet mjeseci ove godine iznosila 58 milijuna eura, s time da je, kako naglašavaju, investirano 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, u ubrzanu izgradnju optičke i 5G mreže.

Za bazu mobilnih korisnika kažu da je ostala stabilna, s porastom od 1,1 posto, pri čemu se smanjio broj korisnika na bonove, a onih na ugovor povećao, dok je prosječan prihod po korisniku (ARPU) iznosio 11 eura ili 1,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Broj kućanstava s fiksnim pristupom povećan je za 5,2 posto, uz istovremeni porast broja korisnika širokopojasnog interneta za 8,6 posto, TV usluge za 1,6 posto, a fiksnih linija za 3,7 posto.

Komentirajući devetomjesečne rezultate, glavni direktor A1 Hrvatska za financije Gorana Angjeleski ističe nestabilne poslovne okolnosti koje i dalje diktiraju načine upravljanja i transformiranja poslovanja u digitalno i zeleno, odnosno održivo.

"Zbog inflatornog pritiska i porasta cijena energenata, prije svega struje čiji su telekomi veliki potrošači, nastavili smo s daljnjim optimiziranjem poslovanja i uštedama. Povećali smo efikasnost, što je omogućilo nastavak značajnih investicija u najmoderniju mobilnu i fiksnu mrežu, a prije svega u izgradnju najveće optičke mreže u Hrvatskoj, u čemu nam je cilj da uskoro dva od tri kućanstva u Hrvatskoj imaju A1 optički priključak", kaže Angjeleski.

Iznosi i da su uložili u primanja i razvoj zaposlenika, ali ne i koliko, kao i da su stvorili pretpostavke za buduće investicije.

Tagovi: A1 Hrvatska, Telekom austria
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE