GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto njemački vlakovi nisu točni kao japanski?

Zašto njemački vlakovi nisu točni kao japanski?
VLAKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2023 / 19:02
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - U Japanu je točnost vlakova 99 posto, što je nedostižno za Njemačke željeznice, rekao je član uprave ove kompanije zadužen za međugradski putnički prijevoz Majkl Peterson (Michael).

"Teretni, regionalni i međugradski vlakovi u Njemačkoj dijele jednu te istu željezničku mrežu. Ovaj koncept nije dizajniran za 99-postotnu točnost", rekao je Peterson za novine Augsburger Allgemeine (Ausburger Allgemeine) u četvrtak.

Dostižan cilj je, kao i do sada, iznad 80 posto, rekao je Peterson, dodavši kako se nada da će tako biti i kada budu završeni radovi na željezničkoj mreži diljem Njemačke.

Posebno je važna obnova željezničke linije između Frankfurta i Mannheima do kraja sljedeće godine, kao i dovršetak pruge Stuttgart 21 krajem 2025. godine.

“Do 2030. godine, iz godine u godinu i korak po korak”, prema njegovim riječima, “željeznica će biti znatno bolja”. Putnici se, međutim, moraju još malo strpiti. "Neće trajati desetljeća".

Velik broj gradilišta sada značajno usporava promet, jer “gotovo 70 posto međugradskih vlakova prolazi kroz barem jedno gradilište”. Ipak, kako kaže Peterson, oko 65 posto vlakova dolazi na vrijeme, "a to bi bilo nezamislivo u prometu na autocestama".

Njemačka vlada je krajem ožujka odredila da će željeznicama trebati oko 45 milijardi eura za pokrivanje investicijskih potreba do 2027. godine.

Fokus je na generalnoj obnovi željeznice. Više od 40 posebno opterećenih i posebno važnih linija bit će potpuno zatvoreno gotovo pola godine. Cilj je u jednom potezu urediti sve što je potrebno - željezničke stanice, kontaktne mreže, tračnice i drugo.

Tagovi: Deutsche Bahn, njemačka, željeznica, Japan
PROČITAJ I OVO
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
INTERES
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
SEUL - Južnokorejske trgovine imaju novu popularnu stavku u ponudi - zlatne poluge.
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TOKIO - Japanske dionice predvodile su pad na azijsko-pacifičkim tržištima u srijedu, dok su ulagači analizirali zarade iz regije i iščekivali rezultate japanskih divova Toyote i Mitsubishija koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom dana.
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
OPTIMIZAM
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average i S&P 500 porasli su u utorak dok su trgovci tražili više naznaka o tome kada bi Federalne rezerve mogle početi snižavati stope.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
REAKCIJE
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
PARIZ - Dionice nekoliko francuskih proizvođača konjaka porasle su u utorak nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao da bi trgovinske napetosti između Kine i Europske unije, koje bi mogle utjecati na proizvođače pića, mogle popustiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE