GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?

Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
KONTEJNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 12:46
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
BERLIN - Većina robne razmjene između glavnih svjetskih tržišta odvija se morskim putem. I u velikoj većini slučajeva za to su potrebni kontejneri. Ali do njih je trenutno teško doći. Zašto?

Svatko onaj tko želi isporučiti nešto veće (ili velike) količine neke vrste tereta - može iznajmi ISO kontejner. Ali to u ovom trenutku uopće nije lako. Njih nema dovoljno.

A ni kupovina kontejnera nije baš neka opcija. Jer ih nema dovoljno. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) saznao je da postoje samo dvije kompanije koje prave i prodaju kontejnere - obje su u Kini.

Povećali su se i troškovi iznajmljivanja kontejnera, ali i putni troškovi. Transport standardnog kontejnera (40 stopa ili 12 metara) brodom iz luke u Kini, prije pandemije koštao je oko 1.000 američkih dolara – trenutno se kreće i do 10.000 američkih dolara. Deset puta više!

Rast cijena je uvijek znak neravnoteže na tržištu. U ovom slučaju to znači: povećanje potražnje (za kontejnerima ili brodskim prostorom) uz stagnaciju ili čak opadanje ponude.

Trenutno nedostaje i brodova teretnjaka. „Gotovo da nema rezervnih brodova“, rekao je Rolf Habben Jansen, izvršni direktor logističke grupe Hapag-Lloyd za Der Spiegel. Mnogi brodovlasnici posljednjih godina malo su ulagali u svoju flotu. Kratkoročno neće biti ni više brodova - a ni više kontejnera.

Ali problem kontejnera nije u tome da ih navodno ima premalo. Kontejneri se gotovo nikada ne koriste samo za jednokratni prijevoz - kontejner s kineskim igračkama stiže u europsku luku, i čim se istovari - ponovno se tovari - recimo njemačkim dijelovima za strojeve koji onda idu u Aziju ili Sjevernu Ameriku.

Ali, već godinu dana, od izbijanja pandemije, ustaljeni red vožnje između kontinenata više ne funkcionira

Kada se ovih dana govori o uskim grlima u isporuci ili nedostatku zaliha, obično se spomene Sueski kanal. Iako je on ponovo prohodan, problem još uvijek nije riješen, kaže Habben Jansen:

„Brodovi u Europu ili Aziju stižu sa zakašnjenjem od jednog do dva tjedna. A kada u velike luke istovremeno stigne previše teretnjaka, nastaju gužve. Povratna putovanja se odlažu, ili otkazuju".

Anette Krüger iz Luke Hamburg kaže da je blokada Sueskog kanala samo jedan dio mozaika u cjelokupnoj slici logističkog plana koji se raspao: „Kašnjenja brodova od dva tjedna - u nekim slučajevima i znatno duže - to je situacija s kojom je Hamburg suočen već mjesecima.“

Problemi su započeli prije oko devet mjeseci, „nakon što je na Dalekom istoku nakon tamošnjeg prvog lockdowna proizvodnja ponovo pokrenuta i kada se potražnja za transportnim kapacitetima znatno povećala. Ostali faktori bili su nepovoljne vremenske prilike tijekom zimskih mjeseci - i Brexit.“

Sve prekooceanske luke u Europi trpe posljedice zbog sve većih kašnjenja u interkontinentalnom prometu. Kapacitet najveće europske luke sada doseže svoje granice, rekao je početkom tjedna glasnogovornik Luke Rotterdam: infrastruktura se ne može proširiti tek tako, dodao je: „Moramo se zadovoljiti onim što imamo u dokovima, dizalicama i terminalima koje imamo."

Kašnjenja brodova se mogu osjetiti i u zaleđu: jer svaki uvozni kontejner ubrzo se pretvara u izvozni kontejner: „Što brodovi više kasne, to duže čekaju izvozni kontejneri, oni stoje u terminalima.“

Prema riječima Rolfa Habbena Jansena, Hapag-Lloyd želi ubuduće „efikasnije koristi kontejnere“. Može si zamisliti „da prazne kontejnere stavimo na raspolaganje malo kasnije nego što je to do sada bio standard, odnosno pet dana prije polaska, umjesto deset".

Luka Hamburg je već reagirala i za kontejnere osigurala 100.000 kvadratnih metara dodatnog prostora.

Tagovi: kontejneri, brodski kontejneri, kontejnersko tržište, brodari, Hapag Lloyd, brodari, Hamburg, Luka Hamburg
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE